construct Creative Commons License 2024.09.13 0 1 45562

Csak a pontosítás kedvéért, a legénység egyik tagja is meghalt. A szakács. Őt találták meg legelőször, nem süllyedt a hajóval a fenékre, hanem a tenger felszínén fulladt meg.

A legénység túlélési aránya alighanem azért sokkal jobb, az utasokénál, mert őket ébresztette előbb az ügyeletes, így ők már a fedélzeten tartózkodtak, amikor lefeküdt a hajó (a vallomásokból már kiderült, hogy akkor be is esetek a vízbe, de vissza tudtak mászni a hajóra, s próbálták a fedélzetre hozni lent maradt utasokat, de akkor már a kabinok falain kellett járniuk, ami nyilván azt jelenti, hogy a dőlés több lehetett, mint 450.  Továbbá ők nyilván tapasztaltabb vitorlázók és tengeri emberek, lehetnek, edzettebbek, és jobb az erőnléti állapotuk is mint az utasoknak. Az csoda, hogy sikerült sértetlenül kimenteni egy 1 éves kislányt.

 

És érthetően éppen a lefektetett állapotban alulra került kabinsorból nem tudtak kijutni az utasok, ami nem csoda, hisz onnan a minden kapaszkodó nélküli kabinpadlókon kellett volna felmászniuk a középfolyosóra nyíló ajtókig, amelyeken akkor már alighanem durván ömlött le a víz. S ezek nem a szokásos szűk kabinok, hanem kb. 16m2 -es, teljesen sima illetve tükörfalú szobák. Sőt a tulaj kabinja több mint dupla ekkora, 11m szélesen húzódik, a hajó egyik oldalától a másikig.

Előzmény: mosogep-szerelo (45561)