Csekk Creative Commons License 2000.06.08 0 0 576
Kedves Ms Spock!
Köszi a dícséretet és át is fogom adni a társszerzőimnek is. Remélhetőleg rövid időn belül egy vendégkönyvet is bekonfigurálok, és akkor már azon keresztül is üzenhetnek az olvasók. Érdekes azért, hogy kapok naponta 1, 2 elismerő levelet, az átlag 200 látogatótól, de ott a fórumot nem használja szinte senki:((

Valaki kérdezte, hogy eltünhet egy fejlett civilizáció ennyire technikai nyom nélkül???

Igen.
Egy fejlett technikai civilizáció abban az esetben eltünhet szinte nyom nélkül, ha nem a földön fejlődött ki! Ha itt jött volna létre, akkor a fejlődési szakaszban kirabolt ásványkincsek hiányát tapasztalhatnánk. Az viszont nem hiányzik.

Most még egy kis friss adalék a piramisokról, az orion modellről:
Most kaptam Róberttől, hogy a Kairói Egyiptológiai konferencián Robert Bauval kiegészítette az Orion elméletet az újabb mérésekkel. Az 1998-ban elvégzett mérések és az időben visszapergetett számítógépes elemzés ( Ha minden igaz megkapom, és a file fel lesz téve a honlapra !! ) azt mutatja, hogy a Gizai nagy piramis ""szellőzőaknái"" valóban csillagászati iránymegjelölő csatornák. Szellőzőakna úgy-e nem is lehetett, mert valójában sohasem vezetett ki a piramisból, sőt egy réz kilinccsel le van zárva, amit még máig sem lehetett kinyitni.

Azt eddig is tudták, hogy a déli két akna a Siriusra, és az Orionra mutatott pontosan ie: 10,450-ben, ám azt csak tavaly sikerült bebizonyítani, hogy a két északi akna a Béta Ursa Minor-ra ( Kis medve) és a Alfa Draconis-ra ( sárkány-ra ) mutatott ie: 10,450-ben, amikor a két
déli akna pontosan a fent említett két csillagra mutatott. Az északi aknák érdekessége, hogy meghosszabbított vonalaik nem párhuzamosak, hanem keresztezik egymást !

Azt hiszem a szkeptikusok is elismerhetik, hogy ennyi véletlen már egy kissé sok lenne !

Mellesleg Bauval előadására 12-szer annyian jelentkeztek, mint ahány hely volt a teremben.

Üdv:
Csekk