Garashan Creative Commons License 2024.09.07 0 0 38219

Köszi szépen! Így tényleg nem fut hibára.

"a változtatást bevastagítottam": ezt a részt nem teljesen értettem. Viszont rögtön megvilágosodtam, amint számítógépen néztem meg. Valamiért telefonon nem volt kiemelve félkövérrel. :)

Mondjuk az továbbra sem tiszta, hogy eddig miért működött és most egy windows + office újratelepítés után miért fut hibára. Elvileg ugyan az a windows verzió és ugyan az az office verzió került vissza, lévén ugyan azzal a licence kóddal aktiváltam mint ezelőtt.

Tavaly szeptemberben p.imre-vel leveleztem szintén egy makró probléma miatt.

Ott a következő problémába ütköztem:

Variables.Shapes(kepnev).Copy

A "Variables" egy munkalap kódneve. A "kepnev" pedig a makró által kiszámított képnév. Az volt a kérés, hogy vizualizáljam meg egy teherautó telítettségét a megrendelő lapon. Maga a képnév "kocsixxx" formátumú volt, ahol xxx a telítettség volt 5%-ban kifejezve.

Az egész makrót a céges gépemen írtam meg anno egy másik dokumentumban. Utána itthon egy új dokumentumba emeltem át és ha a saját gépemen nem volt ez a sor megduplázva, akkor az esetek kb. 50%-ban nem másolta ki a képet és a makró hibával leállt, mert nem tudott mit beilleszteni. Az eredeti makrót évekig használtuk a cégnél és sohasem futottunk vele hibába, pedig elég sűrűn volt használva.

A sor duplikálás után írtam egy AHK scriptet és egy éjszakán át módosított a cellákon, hogy fusson le újra és újra a makró. Akkor már nem futott egyszer sem hibába. Ha jól emlékszem, akkor 5 másodperc volt a script időzítése, tehát óránként lefutott 720 alkalommal, 4-5 órán át biztosan futott. Szóval úgy voltam vele, hogy ha ez idő alatt nem fut hibára, akkor a hiba lehetősége már elhanyagolható.

További érdekesség, hogy p.imre-nél nem produkálta a hibát, valamint mint említettem a céges gépeken sem. Pedig bent is 6-8 gépen biztosan volt használva az évek alatt.

Előzmény: Fferenc50 (38218)