Szagosklíma
2024.09.04
|
|
0 0
104850
|
Sziasztok!
Egy olyan problémában kérném a szakértők véleményét, hogy adott egy fujitsu split klíma, ami a harmadik nyarát töltötte. Minden évben megvolt az alap tisztítás, de tavasszal penész miatt ki is mosták. Sajnos a mosás után is szaga volt, ezért leszedték és elvileg kipucolták, tele vegyszerezték, utóbbit meg tudom erősíteni mert tisztítószer szaga volt még 3 hét után is. Lement 2,5 hónap szag nélkül, megelőzendő az újbóli penészt nagyon figyeltem, hogy minden nap végén 30-60percet menjen csak ventilátor fokozaton.
Az utóbbi napokban mikor nekiállt kiszáradni talán már volt némi szaga, enyhe dohos vagy fene tudja, de hűtés közben semmi. Ma is szag nélkül ment napközben, ám mikor este átkapcsoltam ventire az egész lakást átható savanykás szagot kezdett tolni, olyan ecetbe áztatott lábszagot kb... sosem éreztem még ilyennek az évek során, jobb híján lekapcsoltam és most írtam ide, hátha valakinek van ötlete mi történhetett. Én látni nem látok rajta semmit, ahol tavasszal penész foltos volt ott most makulátlan, napközben annyira biztos elvezette a kondenzvizet, hogy volt víz a kültéri alatt. Az érdekelne, hogy savanykás szagot mi miatt csinálhat, pangó kondenzvíz? És főleg hogy miért szagtalan miközben hűt és akkor lesz büdös amikor szárítom? Köszönök minden választ, majd nyilván keresem a klímásomat is, de érdekelne az itteni szakik véleménye addig is. |
|