LézerPulyka Creative Commons License 2024.09.03 0 2 16044

"A maga ~540 g tömegével tényleg igen könnyű, főleg kétkezes eszköznek."

Na igen. Én megszoktam, hogy az esetek többségében ennél nehezebb fából vagy fémből készült egykezes gyakorlófegyverrel vívok, és akkor még mellette ott van a másik kezemben a pajzs is (ami nem ritkán szintén nehezebb, mint egy shinai). A shinai ezekhez képest egy pillekönnyű kétkezes eszköz. Tehát két kézzel használ az ember egy darab eszközt, míg a pajzs+kard (vagy pajzs+fokos) kombónál, mindegyik kezedben van egy-egy fegyver, amiket egymástól függetlenül is tudsz mozgatni. Nálam - a lándzsa kivételével - két kézzel fogni egy - a lándzsához képest - rövidebb fegyvert, az  számomra korlátozottság.

A Harcművészetek topicban a 88379-es hozzászólásomban is említettem, hogy a kétkezes hosszúkard az nem az erősségem. Volt már amúgy a kezemben többféle kétkezes kard pl: pallos, claymore, katana... stb. Egyik sem volt számomra kényelmes, nem az én világom/stílusom. A lándzsa más, mert ott egy hosszú szálfegyvert kezelni két kézzel, más mint egy kardot. 

A könnyű shinai-t két kézzel mozgatni a levegőben is olyan fura. Lehet, hogy az "én készülékemben" van a hiba. Viszont mivel ismerem magamat, ezért pontosan tudom, hogy számomra milyen az ideális gyakorlófegyver, valamint az is, hogy mi passzolna az én vívóstílusomhoz (ami olyan, amilyen). 

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (16041)