Munchausen Creative Commons License 2000.06.08 0 0 575
Kedves Mr Spock!

Kicsit OFF leszek
A globalizacio, EU, orszagoktol fuggetlen birosag, az ENSZ-nek egyre novekvo
szerepe es hatalma, es meg sokminden mas vegulis egy uj vilagrend iranyaba mutat, es bizonyos fokig mar az is. A szamitogepes nyomonkovetes mar
ervenyben van bizonyos fokig. Globalis diktatura? Lehet vitatkozni a definicion, de azzal kapcsolatban is vannak nyugtalanito jelek ha jol odafigyelsz.
NATO elmegy egy fuggetlen orszagba katonai erovel "rendet teremteni" latszolag hoditasi szandek nelkul. Ezt hogyan egyezteted akarmilyen multbol
ismert peldaval? Ausztriaban demokratikus valasztas alapjan egy part bejut a parlamentbe, es emiatt Ausztria "ki van golyozva" az EU-bol. Ezt milyen
multbol ismert kriterium alapjan tudod megmagyarazni? Egyre tobb penz es katonai befolyas van "atlagolva" egyre tobb helyen, es foleg egyre gyakrabban
latszolag egyeni erdek nelkul.

Ezeken a dolgokon én is eltöprengtem egy kicsit, a NATO akcióra én sem találok magyarázatot, különösen annak fényében, hogy mi francnak kell valamit félbehagyni. Ha a Milo féle rezsim megszüntetése (azért elég csúnya folt ez Európa térképén) volt a cél, akkor miért maradt Milo a helyén, mint ahogy Saddam rezsimje is gyakorlatilag ugyanaz maradt az öbölháború után.
Az Ausztriai helyzetet én egy kicsit másképpen látom, de mindenképpen igazad van abban, hogy ezek bizony eléggé meglepő és eleddig példa nélküli események voltak.

ps: Nemsokára jönnek a választások, itt Magyarországon és sok ismerősöm van úgy, hogy nem nagyon tudja, hogy kire is adja le a voksát, kicsit poénból, kicsit komolyan eljátszadoztunk mi is a gondolattal, hogy alapítanánk egy u.n. világpártot, aminek nem kis részben fő célkitűzései közé tartozna, hogy nem képviseleti demokráciát, hanem a személyes szavazatok elektrónikus feldolgozásának lehetővé tételével "egyéni demokráciát" próbálna teremteni. A kormány egyfajta szakértőkből álló szervezet lenne, aki a szabályozás, törvénykezés elemeit kidolgozná, erről szavazhatna a teljes népesség egyénileg. Persze kérdéses, hogy mennyi rendeletet, törvényt hoznak egy évben, de én nem látom a dolgot teljesen kivitelezhetetlennek, akár ilyen tasztalszerü netes fórumokon is lehetne vitatkozni egy-egy törvényről, rendeletről, s.t.b.

Ne felejtsd el, a vilaguralom koncepcioja nem uj, csak eddig nem letezett az a technologia ami ezt lehetove tette volna. Most egyre inkabb elkezd letezni.

Abban, hogy a személyhez szabott elektronikus fizetőeszközök teljesen felváltsák a készpénzt én nem látok semmi kivetnivalót, ha jobban belegondolsz, ez bizony sok negatív társadalmi folyamat megszünését vonná maga után. Például a bűnözés is erőteljesen csökkenne, hiszen nem tudnák úgy eladni a lopott holmit, hogy ne maradjon nyoma, ha esetleg a "bankkártyát" a bőrünk alá ültetik (chip, biochip) akkor a rablásnak sincs sok értelme. Természetesen a dolog másik oldala, hogy a tranzakcióimat, vásárlásaimat tökéletesen nyomon lehetne követni, akár a személyes fogyasztói szokásaimat is feltérképezhetik egy ilyen rendszerben, ez okot adhat bizonyos aggodalmakra, de ha jobban belegondolsz, akit magyon ellenőrizni akarnak, azt most is rendesen le tudják nyomozni. A cserekereskedelem is megszünt a készpénz eltünése is előbb-utóbb bekövetkezik.
Mellesleg akár az EU-n belül is el lehetne ezt fokozatosan kezdeni, első lépésként példáúl lehetne egy olyan szabályt hozni, hogy csak egy bizonyos összeghatárig lehessen készpénzzel vásárolni, szerintem fokozatos bevezetéssel elérhető lenne néhány éven belül, hogy áttérjünk teljesen az elektrónikus pénzre, arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb lenne mint a nagytömegben nyomtatott, különleges biztonsági jegyekkel bíró mostani bankjegyek előállítása, e.t.c.