BlackStar Creative Commons License 2000.06.08 0 0 152
Szerbusztok!
Ááá, Bolas, ne is mondd, nem vagyok olyan okos, így pl. a 9-7-es SAABról is csak annyit tudok monani, hogy a GM-tervezte autós modellstratégia részének szánják, hogy a BMW-7-es kategóriájába törjön be. Hiába, a szuperluxus kategória nagyon elő akar törni. Így pl. hogy a 7-es Bömösbe is szerelnek holmi olajos motrot (ld. az dr. Anisits-féle 740 turbódizel, ami állva hagyja a benzineseket, csak feleannyit fogyaszt) és ettől tisztátalan lett a 7-es (ez mondjuk nem igaz, de lényeg, hogy korunk elektronikai színvonalán bármi megvalósítható, és ezért lesznek nesokára ezek a guruló paloták). Nnna. Most jól elfelejtettem, hol tartottam. Áá. Ja. Hogy a bajorok tervezik a kilences Bömöst, ezenfelül megvette a Rolls-Royce-ot, a Foxvágené a Bentley, a Ford bírja az Aston-Martint, a Merdzsó fapadosnak tartja az új S-klasszét, és nemsokára előrukkol az S két sorbakapcsolt motorjával, 12 literrel és 24 hengerrel meghajtott, gránitbetétes műszerfalú, hangvezérelt Maybach-hal... Szóval a SAAbot is bele fogják hajszolni ebbe a(z értelmetlen) presztízsversenybe.
Közben naponta 200.000 ember hal éhen, de azért csináljanak csak sok jó drága kocsit, a legfelsővezetőknek. :(
A GM meg minek erőlteti a SAABot ilyen idétlen hajkurászásba. A SAAB eddig a biztonságáról volt híres, most a GM belehajtotta a nagyobb piaci részesedésért a fiatalos karakter, sportosság kifejlesztésébe. Közben, mint a talajvíz, jönnek fel a biztonság bűverejét most felfedező gyártók, szóval, amerikanszkiék lehetnének kicsit nyitottszeműbbek is.
Ez a sportosítás csak a négyszer nagyobb gyártókapacitású Volvónak sikerült (ha nem is a 460-nal, de a C70-el például, vagy láttátok már az új 70-es reklámot különféle német adókon? Én nem, de hallottam róla) szóval, a Volvónak sikerült a fiatalítás, Peter Horbury, az ifjú titán designer segítségével. Ezekkel akartatták a SAABot is versenyezni, de félek, hogy csak az egyéni karakterét fogja elveszteni ettől.
Na sebaj. eleget dühöngtem mára. Illetve, erre a hozzászólásba. Mindjárt jövök vissza.

Előzmény: Bolas (151)