srl, tök igazad van. Csakhogy a legtöbb kerékpárúton nem lehet haladni. Nagyon jó a gyerekeknek, a beszélgető bicikliseknek, a szórakozóknak, de nem a közlekedőknek. Mint már írtam, én akkor bicikliztem sokat, amikor még nem volt kerékpárút. Amikor elkezdtek megjelenni, kipróbáltuk, de elment tőle a kedvünk. 5m sugarú derékszögű kanyarokat nem lehet 20-szal bevenni, a kocsiúton pedig kényelmesen lehet menni 25-30-at. Pl. Margit híd - Óbudai sziget. A rakparton kényelmesen végigtekerhetsz. Helyette a kp.út: Járda villanyoszlopokkal, STOPtáblás, bicikliről leszállós (feljáró nélküli) gyalogátkelőhely beláthatatlan kanyarban, felüljáró, utcatorkolatok (feljáróval is döccen), Főtér macskakővel, vagy HÉV-peron, lakótelepi kisutcák. Ha gyerekekkel mennék a Szigetre, akkor jó, ha kirándulni indulnék pl. Visegrádra (gyakorlott, felnőtt biciklizni tudókkal), akkor nem fogom magam lefárasztani az első 5 km-en.
Persze ez nem mentség, mert ha van kp.út, akkor azt kell használni, csak magyarázat arra, miért nem használják sokan. Főleg az olyan kp.út használhatatlan, ahol gyalogosokkal eggütt kell haladni (tehát még sárga csík sincs, a Kresztáblán a kp. és a gyalogos egymás alatt van).
Tudom semmi nem tökéletes, mindenkinek mások a szempontjai, és ez van, ezt kell szeretni.