Akkor nagyszerű sorozatom folytadódjon:
Kuczora Csenge:
Nehéz róla véleményt alkotni, mert tulajdonképpen én többet kaptam tőle az olimpián, mint amit vártam, de azért látszódnak továbbra is a (jelenlegi) korlátai. Ahogy elkezdte az olimpiát az komoly lövőformát sejtetett, emelem kalapom az előtt a meccs előtt. De szerintem már azon a meccsen is kijöttek kicsit a korlátai, történetesen a kondija szerintem leginkább neki a legproblémásabb. Én úgy láttam, hogy igyekezett odatenni magát védekezésben is, volt például szuper visszafutása is labdaszerzéssel, de a 10.perc után mintha kezdett volna elfogyni a benzin és ekkor jött 1-2 eladott labda elől is, utána védekezésben már volt, hogy besétáltak mellette kb kontakt nélkül és ekkor le is lett hozva. Ott szerintem értetlenkedett mindenki, hogy miért hozzuk le, amikor így lő, hát szerintem ezért. Utána is voltak nagyon szép dolgai, mindazonáltal azért azt el kell mondani, hogy ő nagyon nem balátlövő. Talpról példul egész pontosan és erősen lő (amíg van erő), felugrásból már sokszor veri fölé.
A következő meccseken sajnos kezdett jelentősen visszaesni a teljesítménye, de még így is bőven túlteljesítette a korábbi válogatott szerepléseit. Amúgy elég kevés technikai hibával játszik, ez tökre pozitív, de valahol ez azért is van, mert a lövéseket leszámítva ő is elég tutista, kevés rizikó vagy váratlan van a játékában. Ez lehet erény, de lehet hátrány is. Írtam is, szerintem a játékában a mai napig az érződik, hogy minél kevesebb kontakttal tudja le a meccset/meccseket. Ezért is támadja szerintem a legkevesebbszer a falat vagy kevesebbszer tör be, inkább vállalja a lövést. Ez valahol érthető is a sérülései után, de ha nem akar megragadni a mostani szinten, akkor ezt sajnos vállalni kéne.
Hajlamos, hogy elkezdje puffogtatni a labdákat, de például passzívnál fixen neki vagy Klujbernek kell ellőnie, akár kilátástalan helyzetből is, azért az ront a lövőstaton.
Az olimpia második felén azért már méginkább azt éreztem, hogy nem a legideáisabb neki a sorozatterhelés ilyen tempójú meccsekkel.
Ami tetszett: Hogy több alkalommal is kereste a beállót (ő általában a keresztbe mozgó beállónak játsza vissza szerintem) és voltak tényleg szép vállalásai kintről. Ami még szintén tetszett, hogy amíg volt benne kakaó akkor úgy éreztem próbálja tényleg komolyabban odatennie magát védekezésben is. Ahogy ment el a kondi, akkor jöttek azért elő olyan gólok, hogy kontakt nélkül besétáltak mellette.
Szerintem már korábban kellett volna váltani klubcsapatot (nem, nem akarom fikázni a váciakat) és nem is tartom a legjobb választásnak Alfonzó csapatát, viszont bármilyen változás hozhat komoly fejlődést bárkinél.
Én nem vagyok meggyőződve, hogy átlövőként kéne játszania a válogatottban. Szerintem (lehet megint megkövezni) jobban lát a pályán mint Vámos, a beállót is jobban találja meg, Uram bocsá, lehet még kreatívabb is, de sokkal lassabb, a védekezésük nyilván más polc, a kondijuk meg tényleg ég és föld. Így meg irányítóként nehéz lesz odaférnie, és akkor marad a neki kényszerposzt balátlövő..
Amiben fejlődnie kell:
Elsősorban a kondija.
-(Testsúlyból szerintem adott le rendesen, nem tudom mennyit tudna majd még izmosodni és ezáltal gyorsulni...)
-Védekezése
-A helyzet megválasztása, hogy amikor nagyon nem megy, akkor a kevesebb több
-Mint mindenkinek, a beálló megjátszása többféleképpen
-Több betörés, több kontakt