Értem amit írsz, de végül büntetés szerintem a lopott festék miatt lett az ügyből. Csak mivel lemasolta az emlitett céges járművek megjelenését, ezzel felhívta magára a figyelmet, és ebben a topikban a járműves szál a kapcsolódás.
Ha rendőrség feliratot tennél a kocsira, arra valamit rahuzhatnának szerintem, ha nagyon akarnák. Bár láttam már gyűjtőnek rendőr Ladát, letakart villogokkal. A betett redőnység az határ eset, megtéveszto, de mégse az.
Az nekem is megfordult a fejemben, csak nem írtam le, hogy fényező létére (jó fényező) keverhetett volna más színt belőle.
Havernak volt anno "vízügyes kék" Simsonja, a vizugynel dolgozó papa jóvoltából, persze ez nem volt feltűnő, csak ő annak nevezte. Egyik környékbeli tszben volt piros fulkes Ifa, esedékes volt a festése, mondták hogy kicsit világosabb legyen, na tettek a sötét piroshoz kis fehéret, atfujtak, száradás után szabályos rózsaszín lett. Mikor meglátta a műszaki vezető, mondta nekik hogy fessék le pirosra. Nálunk meg a megboldogult műhely főnök kevertett színt szintén Ifa fülkére (vilagoszold volt gyárilag), már a 90-es évek, számítógépes szinkeveres, hogy a fülke ne Trinattal legyen mint a plató meg az alváz, hanem valami komolyabb festékkel, meg hát akkor már színre is keverik. Én nemtudom mit magyarázott nekik, de lett olyan banán vagy neonsarga szine hogy csak úgy virított.