L_áma Creative Commons License 2024.08.21 0 0 31843

Ja: a 800e kút ugyan azt takarja, mint a 2 millás, és a ma kapott 15-20e/méter.

 

Ismert 48-50m talpmélységű, 13-15m nyugvó szintű kutak vannak a környéken. A felső réteg lösz.... ilyen... valamikori vándordűne. Alatta némi termőföld. Ez változó, a szerint hogy a buckatetőn, vagy a két bucka közti gödörben fúrnánk. Elmondások szerint a földréteg alatt homok, agyagos homok. Majd mélyebben, 40m körül elkezd szürkülni, durvulni. A vízadó valahol 44-48 közt durva "dunai" homok.

Mivel ár-érték arányban, meg a hírek szerint a 3"-os szivattyúk a leginkább okék, minimum a 113-as, de inkább a 125-ös cső lenne az igényem.

3 frázis, és víz rendelkezésre áll.

 

 

Az utolsó ajánlat a GWE-t nevesíti is. Benne van a fúrás, a cső, a kavics, agyagpellet, cement, iszapképző,  kúttalp, sapka, kompresszoros termeltetés, tisztító szivattyúzás. A 15, és a 20 közt a megközelítés, a helyi adottságok, és a sürgősség dönt. Fizetni csak akkor kell, ha elégedett vagyok.

 

Ez nekem minden szempontból egy korrekt ajánlatnak tűnik. Csak nekem ez igen sok pénz.

Nem sürgős, gléderrel meghúzatom a bejárót, és golfpályát gereblyézek a munkaterületen, akkor árban is ezt számolom a legjobbnak.

 

Csak..... itt jön megint a csóró /lehet szarrágónak is nevezni, de csak a szemembe/....... 

 

Egy óra alatt tudok venni csövet. 110e az 50m meg még egy kicsi a szűrő. 200e körül ugyan ennyi 200...250-es KG-t. Néhány 10e-ért zsákos kavicsot.

Van ugyan egy kifogástalan állapotú, 8 lovas benzines szivattyúm, de a 0 rutinommal attól tartok, egy ekkora lukat nem tudnék kiöblíteni vele...... ott lent a vízadónál.

Így az motoszkál a fejemben, a KG csőben bágerolnék, míg le nem érek, ahova szeretnék. Akkor beletolnám a kéket, majd a sárgát kifelé húzva körülkavicsolnám.

 

Csak..... ezt így leírnom marha egyszerű....... de közben számtalan dolgot nem tudok. Viszont, 6-700e-ért sok mindent kitalál a csóró. 

 

 

Előzmény: Isti betyár (31840)