Azosztigen12 Creative Commons License 2024.08.21 -5 2 2710

Természetesen nem gond, hogy másképp látjuk, de akkor reagálok én is.:)

1.Márpedig ha megnézed a gólokat, akkor Kuczora és Klujber esetén is kintről rendszeresen kb előkészítés nélkül jöttek a gólok. Kuczorának pl extra lövőformája volt FRA ellen, de Klujbernek is olyan bombái voltak, hogy ahhoz nem sok köze volt az előkészítésnek. Simonnak is váratlan közbelövés gólja volt, sőt még Klivinyinek is! volt egy szép közbelövése kintről. Na azok se voltak előkészítve. Szerencsére legtöbbször volt valaki, aki tudta húzni a csapatot, de szerintem ennek nem sok köze volt az irányító játékhoz

2.Maradjunk annyiban, hogy ezen az olimpián elég kabaré módon számolták az aszisztokat. (Tudnék bevágni képeket, hogy mi volt gólpassz nálunk, de kb felesleges. ) Bevallom én nem igazán néztem a többiek meccsét, ezért nem tudom megitélni, hogy ott mi történt. Ezért írtam Vámos gólpasszairól. Nyilván egy szélsőnek adott gólpassz is gólpassz, szerintem az irányítónak amúgy elsősorban másban lenne fontos dolga. Mert ezek abszolút nem a látványos hosszú passzok a szélsőnek, hanem kis túlzással kézből kézbe adott labdák. Erre írtam, hogy jól néz ki statisztikailag, de attól az én megítélésem szerint nem feltétlen lesz jó egy irnyító.

3.Szerintem teljes joggal lett Keti All-star tag. Hogy élete tornája volt -e, azon lehet vitatkozni. Mondjuk azt nem érzem, hogy Vámos játéka emelte volna fel Ketiét és akkor finom voltam. Mint írtam mindkét átlövő, de kb minden belső posztos egyéni megoldásokból lövöldezte a gólok nagyrészét. Lásd pl spanyolok elleni 2 bomba a végjátékban passzívnál, de hidd el nekem, a nagyrésze ilyen volt. Az meg kb soha nem fog kiderülni, hogy más irányító mellett milyen lehetne/lehetett volna a válogatott vagy Klujber játéka.

4. Igen, "valamivel pontatlanabb volt". Amúgy meg ha csak mezőnygólt számolsz, még úgysincs top5-ben. Ha meg még azt is figyelembe veszed, hogy vannak "átcsúszások" máshol az irányító és a balátlövő között, akkor pláne nem.

5. Épp ezt írtam, hogy nála nem abból jönnek a hibák, hogy rizikózik, hanem kidobja érthetetlenül a legtöbb esetben...Oftedal meg Smits meg próbálja megjátszani a beállót, ezt is írtam, hogy ha emiatt lenne több, az azért érthető lenne. Ketinél is valóban voltak eladott labdák. (Igaz volt nem egy olyan, ami nem az "ő sara" volt. Például passzívnál lejárt a 4 passz, de esélye se volt ellőni, vagy Nada helyett beírtak neki egy technikait pl. Meg mondjuk a holland bulimeccsen feladjuk kínaira stb. Amúgy pl Simonnak is beírtak technikait, amikor Klivinyi a lábához dobta a labdát) Nah Vámosnál nem voltak ilyen kétes helyzetek, ő legtöbbször csak simán kidobta...

Szerintem összeségében elfogadható volt, jó versenynek semmiképpen nem mondanám a részéről. 

Megjegyzem volt elég sok irányító, aki például nem volt ott az olimpián, és simán jobbnak tartom. Ha már ennyire forszírozod, akkor azt is leírom, nálam a top20-ban se lenne, ettől még persze lehet nálad top3.

A védekezést meg írtam is, ott szerintem teljesen másképp nézzük a meccset. Én akkora klasszist egyet se láttam védekezésben a magyar csapatban...

Amúgy szerettem/szeretem Zizit és Misit is és bevallom én mindkettőt sokkal jobb irányítónak tartom, mint Vámost. Attól, hogy nekik se a beálló megjátszása volt az erősségük, attól szerintem Vámos nem lesz jobb vagy klasszis. Amúgy most visszagondolni se tudok, hogy az ő prime korszakukban kik voltak a legjobb/legjegyzettebb irányítók és ők beletartoztak -e pl a top10-be. Bár lehet nem véletlen nem jutottunk ki 2 olimpiára se...

Simon Petra nem igazán irányítóként játszhatott ezen az olimpián. Megjegyzem, amit korábban is írtam a hollandok ellen ő adta a gólpasszt Pásztornak. Szép pattintott labda volt. A jegyzőkönyvbe tévesen Vámost írtak.

Bevallom elkezdtem volna én is írni saját statot, mert ilyenkor "mindenki" előjön az adataival és szerettem volna összehasonlítani, de elengedtem a dolgot. Lehet majd pótlom, kb a felét írtam össze. Esetleg írd meg a tiédet, hogy lássam, mi a "messze legtöbb".

A védekezést tényleg másképp látjuk. Ezek a megállító faultok látom nálad mindent meghatároznak, ezzel lehet szépíteni a hármasok lehangoló "összhangját". Megjegyzem szerintem a védekezést tényleg mindenki úgy látja kb, ahogy akarja. A kedvelt játékos nem hibázott, már a másiknak kellett volna megállítani, vagy a másiknak kellett volna besegíteni. Amúgy kiváncsiság kedvéért azért azt is írd már le akkor, hogy szerinted hány gólt kaptunk az egyes játékosokról...

Előzmény: hatosfalat (2709)