bandolesa Creative Commons License 2024.08.16 0 0 31385

.
"Az akvizíciós stratégia változatlan, a Luminor Bankkal kapcsolatos híreket nem kommentálják (az elemzők korábban biztosra vették, hogy erre az észtországi bankra nyújtott be vételi ajánlatot az OTP, amely ha megvalósul, rekord akvizíció lehet). Az elsődleges fókusz, ahol jelen vannak már, de ezekben az országokban kevés az eladó bank. Kényszer azonban nincs akvizíciós szempontból. Ha nem sikerül idén akvirálni, egy esetleges rendkívüli osztalék lehet logikus felvetés, de döntésük még nincs erről – mondta az Economxnek Bencsik László."
.
Termeszetesen ugy nincs hivatalos bejelentes hogy pontosan mennyi lesz az extra osztalek. Hivatalosan az sincs bejelentve ha jol hiszem hogy a Luminorert kuzdunk. Az osszeg az elemzoi varakozas. De az osztalek emelese ettol fuggetlenul is varhato mert mar korabban bejelentettek hogy tartani szeretnek hogy a nyereseg 25% at kiosztjak osztalekkent. Az meg kb onmagaban 1000 forint.
.
Technikailag ha nincs akvizicio ( se luminor se mas ) akkor evi 3500-4000 forintot kepes visszaosztani a mostani alapjan. Ennyit persze nem fog akkor se ha semmi akvizicio nem is lesz. De a fele meg konzervativan nezve is meglehet.

Előzmény: bandolesa (31384)