Végig lehet számolni a válogatottságok számát is - aki akarja, tegye, nekem most ez elég statisztikázás volt... :)
Egyébként nem gondolom, hogy pontosabb képet kapnánk, mert nyilván a válogatottság számot sem mindegy, hogy mikor, ki ellen szedte össze az illető, mennyi időt töltött a pályán - sokat volt fent, vagy sok válogatottsága alatt jószerivel csak ült a padon (Kácsor, Albek, a fontos meccseken Szemerey és sok esetben Pásztor), így papíron lehet, hogy (viszonylag már) tapasztalt, a gyakorlatban meg (a felnőtt válogatottban) nem az...
Ezért jobb mérőszámot nem találtam, mint a ténylegesen pályán töltött érdemi játékidő, így csak azokat vettem figyelembe, akik ezt elmondhatták magukról az olimpián.
Arról nem én tehetek, hogy melyik vezető hogyan bűvészkedik a számokkal, vagy mire használja fel azokat a kommunikációban - én most csak adatokat gyűjtöttem, ezért mondom, hogy ezekből is többféle következtetést le lehet vonni - kicsivel kevesebb tapasztalat pl nem feltétlenül kellene, hogy szignifikánsan gyengébb eredményeket hozzon.
Az is igaz, hogyha valaki idősebb, nem feltétlenül tapasztalt (nyilván 30 évesen is lehet valaki újonc, és 25 évesen is lehet mögötte sok év válogatottság), de azért az érzékelhetően magasabb átlagéletkor általában összességében nagyobb nemzetközi tapasztalatot is jelent.
Nyilván ezt is meg kellene vizsgálni egyesével, és valahogy ezt is beszámítani, de a végén már annyit kompenzálunk, számítunk be, hogy emiatt fog félremenni a statisztika.
De aki akar, más szempontok szerint is számolhat, ha azokat mérvadóbbnak tartja...