Nadragu Creative Commons License 2024.08.09 0 2 703239

Tizenkét tanév telt el mindennapos testneveléssel, de egy fikarcnyit sem látszik a hatása

 

  • A 2012/13-as tanévtől vezették be, felmenő rendszerben, a mindennapos testnevelést.

  • Az állam érdemben nem segítette, hogy a rendszer hatékony legyen: a tanórák száma csaknem kétszeresére nőtt, de a tornatermeké, tornaszobáké és testnevelést oktató pedagógusoké csak néhány százalékkal emelkedett.

  • Az elmúlt tanévben végző 12. osztályosoknak általános és középiskolai tanulmányaik teljes ideje alatt már naponta volt tornaórája.

  • A 18 évesek fizikai és egészségi állapota azonban nemhogy érdemben javult volna, a legtöbb mutatójuk rosszabb, mint a tizenkét évvel ezelőtti 18 éveseké volt.

  • Nemcsak mi mondjuk azt, hogy sportnemzet helyett lustuló nemzet vagyunk, hanem – nemzetközi felmérések alapján – Révész Máriusz mozgásügyi államtitkár is többször elkeserítő képet festett a testmozgásról és a magyarok egészségéről.

"De ettől és az élsportolók sikerét meglovagoló politikusok szűnni nem akaró sportnemzetezésétől még egyáltalán nincs szó arról, hogy a magyarok, azaz a versenyszerűen nem sportoló több mint kilencmillió magyarországi magyar edzettségi állapota, vagy akár csak egészségi mutatói is alátámasztanák azt, hogy mi olyan fene nagy sportnemzet vagyunk. Inkább csak sportfotelnemzet."

 

Orbánéknak nem csak az egészségügyet de az oktatási rendszert is sikerült tgeljesen szétverniük. Miért várnánk bármiben is eredményt tőlük.

 

"Amihez nyúlnak, szarrá válik. Ez is egy ága az alkímiának. Igen bizony, ők a másik irányba is képesek alkimizálni, vagyis csak a másik irányba"