kroptravich Creative Commons License 2024.08.04 0 0 145807

Nem "össze van kötve" a PE és az N, hanem szét van választva a PEN, egy biztosító földeléssel egy adott pontban.

Ami garantálja azt, hogy a PEN, ha elszakad, nem kerül fázis mindenre(!), mert egyébként ez történne.

 

Tehát nem, onanntól, hogy a vezetéket már PE nek és N nek hívják nincs "össze kötve" és nem is lehet.

 

Amit egyenpontenciálra hoztál, mert külön-külön leföldelted, azt végképp nem "kötötted össze", hatalmas "fogalmi bajaid" vannak.

 

Kb innen, ebből a gondolatmenetből szoktak oda jutni, ""há' a konekktorba minek annyi derót, valahun' úgyis össze van kötve""...

de nem, nincs összekötve...TILOS összekötni.

 

Ezt még a szinek is jelzik, az egy másik vezető.

 

A kismegszakítót egy egyszerűsített elméleti magyarázatba kár belekeverni, pláne a fi relét, meg mekkora zárlat ....meg mi van. 

 

De ez mindegy, a lényeg ,hogy az alacsony ellenállású védővezetőn és ne a testeden át menjen le az áram.

Ez pontosan így lesz a "kisebb áram szivárgás" esetében is.

 

Mi az hogy "bekerülsz a fázis meg a védővezető közé", hogyan, miképp?

 

Amit meg tudnál fogni, fémtárgy, az mind a védővezető potenciálján van, ami meg az anyaföld potenciálján.

Ahhoz ,hogy a köztes vezeték ellenállás jelentős feszültségesést jelentsen, vagyis a készülékház magasabb potenciálon legyen, hatalamas áram kellene, ott meg már megintcsak lecsap az automata.

 

Szóval a védő földelés az minden esetben az, amit szó szerint a neve magyarul jelent ,egy olyan földelés, ami megvéd téged attól ,hogy megbasszon az áram.

 

Én teljesen jól értem akülönféle helyzeteket és áramutakat, a fi relé működését, ami aránylag új dolog, előtte is elműködött és biztonságosnak volt tekinthető minden, ez csak egy plussz védelem.

 

 

A TT a TN meg a TN-S már túlmutatnak egy elméleti magyarázat keretén, és aki egyszál pöcsben fogja a mosógépet, ami fémházas, midnegy is neki, mekkora az okosság, neki az a lényeg, a mosógép háza ne kerülhessen veszélyes potenciálra az anyaföldhöz képest, slussz.

 

Ha ezt megértette, majd bele lehet mászni a részletekbe, mikor mit miért mivel és hol, miylen táncrend szerint kötöttünk össze, és hogy csináljuk most, az alapelvek és a célok mit sem változtak egyébként.

 

 

Előzmény: Törölt nick (145803)