destrukt Creative Commons License 8 órája -1 0 1528

"Ha a fénynek nincs tömege, nem hat rá sem a homogén, sem az inhomogén gravitációs mező."

 

A fénynek nincs tömege, mert az egy hullámjelenség. Olyan, mint a hang. A hangnak van tömege? Nem a levegőnek, hanem a hangnak, mint hullámnak? Ugye nincs? Ugyanígy nincs tömege a fénynek sem. 

 

Valójában a fényre nem a gravitációs erő hat, hanem az inhomogén mező ugyanúgy viselkedik, mint az inhomogén levegő, amelynek hely szerint változik a hőmérséklete és ezzel együtt a sűrűsége. Bizonyára láttál már délibábot, vagy rekkenő hőségben "vizes" utat? Na ezt a látványt, az inhomogén levegőben meghajló fénysugár okozza. 

Az inhomogén gravitációs mező ugyanígy viselkedik. Olyan, mintha változó törésmutatójú közegben haladna a fénysugár. Erre nem csak én jöttem rá, már máshol is olvastam. 

Tehát a fénynek nincs tömege, mégis meghajlik inhomogén mezőben. 

 

 

 

"Viszont ha a gravitáció hat a térre (ami létező), akkor a térrel együtt görbül a fénysugár is."

 

A gravitáció, mint erő nem hat a fényre, mert a tér nem létezik a valóságban. A tér meggörbítése értelmetlen szójáték csupán. Erre már Jánossy Lajos is rájött.

 

"Vagy mégis van tömege a fénynek."

 

Nincs tömege a fénynek, mert nem tömeggel rendelkező részecskékből áll, hanem véges hosszúságú hullámszakaszokból. A fotonokról szóló mese egyébként is sántít, mert azt mondja, hogy a foton "nyugalmi" tömege nulla. Egy nulla tömegű valamire hogyan hat a gravitáció szerinted? 

 

A jelenlegi fényelhajlással kapcsolatos számítások elvi hibásak, mert a Newtoni gravitációs képletet használják. 

 

 

 

 

Előzmény: kalevaleeeeeez (1527)