sergiototta Creative Commons License 2024.07.31 0 0 1730

Sajnos nagyon gyenge kezdés volt.

A kapus poszttal viszont szerintem nincs probléma. Simon Szabi tavaly is védett már, és vasárnap se múlt rajta semmi. A gólokról nem tehetett és volt pár remek védése. Persze sajnáltam, hogy 5 gólt kapott.  Hajagos Tomi is van, aki szintén jó kapus, szerintem Ő az elsőszámu kapusunk továbbra is. Viszont a klub tartja magát a 2 fiatalos szabályhoz, és most vasárnap Szabi volt az egyik. Szabinak kell is meccseket adni, mert megérdemli és sztem a stáb most azt gondolta, hogy az Újpest2 ellen legyen Szabi és a Bicske ellen a kupában majd lesz Haja. Papíron a Bicske meccs a nehezebb. És ez szerintem nem volt rossz döntés, mert nem Szabi miatt kaptunk 5 gólt.

Az már sokkal inkább probléma, hogy miért csak 4 mezőnyjátékos cserénk volt. Barczi sérült(elvileg a hétvégén a kupában a Bicske ellen már lesz), de hol a többi ember? Hol vannak azok a fiatalok, akik edzőmeccsen, vagy akár tavaly már kaptak szerepet? Harmati nyilatkozatának azt a részét se értem, hogy nem voltunk meg erőben, de ez majd jobb lesz. Elcseszték a felkészülést?

Az Újpest bántóan jobb volt, nem volt játékunk. Főleg a középpálya volt gyenge szerintem. Az ankéton azt mondták, hogy legyünk türelmesek majd a fiatalokkal, Nekik idő kell. Ehhez képest a védelmünk csupa rutinos emberrel, jópár nb1/nb2 meccsel a lábban kap 5 gólt. Simán passzolgattak, cselezgettek az újpestiek a tizenhatosonkon belül, néha több ember közt. Az előre játékunk meg legtöbbszor annyiból állt, hogy előre rúgtuk, aztán majd lesz valami. 

A második gólunkat viszont mindenkép megemlíteném, az nagyon szép volt, ahogy Bencze Márk a kezdőkörből tudatosan átlötte az újpesti kapus felett a labdát. A meglátás és a kivitelezés is igazán remek volt.

Az újpesti fiataloknál volt pár tetszetős teljesítmény, jó lenne, ha Óbudán is nagy számban jönnének ki olyan srácok az up-ből, akik legalább az NB3-ra alkalmasak.

Előzmény: doncike (1729)