Zellem Estelen Creative Commons License 2024.07.30 -1 0 236547

Van az az elvont gondolkozó, aki vallási alapon megnevezi a tettest:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167547933&t=9003631

 

"A keresztény teológia egyik alapvető tanítása, hogy Isten a lelket a semmiből teremti. Ez a tanítás összhangban van a Szentírás és az egyházatyák tanításaival. Az ember lelke nem Isten része, hanem Isten teremtő aktusának eredménye. "

 

"Catholic Encyclopedia kifejti: "Az emberi lélek csak Isten által teremthető, mivel a szellemi lélek nem fejlődhet ki anyagi folyamatokból." A szülők tehát nem teremtői a léleknek, hanem csupán közvetítői a testi létrehozásnak.

Az emberi szülők szerepe a nemzésben a testi feltételek biztosítására korlátozódik. Bár a szülők nemző tevékenysége szükséges a testi létrejövetelhez, a szellemi lélek teremtése Isten közvetlen műve. A szülők tehát nem teremtői a léleknek, hanem csak közvetítői a testi nemzésnek.
Isten felhasználhatja a másodlagos okokat, mint például a szülők nemző tevékenységét, de a lélek teremtése közvetlenül az ő műve. A szülők nem rendelkeznek azzal a teremtő hatalommal, amely szükséges lenne a lélek létrehozásához, mivel a teremtmény nem birtokolhat teremtő erőt."

stb...

 

Eszméletlen elképzelések halmaza:-O:-P

Előzmény: Zellem Estelen (236495)