We see you next time Creative Commons License 1 napja 0 0 302434

Vagy tudja, csak nem nagyon érdekli, esetleg még az sem, amit a banda nyilatkozik. (Mondjuk ezzel én is így vagyok, érzésre kell menni, nem mindenféle hóbortos zenész zavaros megnyilvánulásaira... :)) )

 

"Egyébként a leginkább rádióbarát a Speak & Spell." Ez a mondat min alapul? (nálam a Speak and Spell nem is DM album :) )

 

Az albumok és a turnék értelmezése két külön kávéház. Eddig is így gondoltam, de a nemrég Kacsa által ide bemásolt, a turnészervezéssel kapcsolatos infókat taglaló szöveg alapján meg pláne. Nagyon ajánlom annak értő átolvasását mindenkinek, aki szeret gondolkozni a DM-ről úgy általában. Kiderül belőle, hogy már hónapokkal azelőtt szerveződik a turné, hogy egyáltalán nekiállnának új dalok felvételének. Vagy hogy gyorsabban kell befejezni az új albumot, hogy időben kijöjjön és igazodjon a stadionokban lefoglalt dátumokhoz.... Gyanítom, hogy már most megy az agyalás a 26/27 körüli időpontokon, mennyi koncert legyen, milyen időtávon belül, milyen nagy világeseményekkel ütközhet stb. Megy a foglalás, nagyüzem ez kérem. A legkevesebb, hogy mit fognak játszani. Lehet, hogy a Pareto elv szerint mennek és akkor 80/20 lesz az arány a régi és új dalok tekintetében :) Ez mindig bejön, kb. ők is így működtek eddig :) A koncert nem elmélyült zenehallgatás... Csak ünneplünk, jól nézünk ki együtt, megmutatjuk, hogy ide tartozunk...

 

Ultra/Exciter/Playing the Angel: hibátlan éra, szokás rá haragudni, meg Alant hiányolni innen, pedig ez is egy egészen kiemelkedő időszaka a Mode-nak szerintem és ez a 3 album úgy jó, ahogy van. Különösen az Exciter turnéja miatt, ami talán a legjobban összepakolt koncertmenetük, egészen sok új dallal, régiek klafa átdolgozásával, brill kivetítésekkel, még jó nő is jutott a színpadra, nem Gordenot kellett nézegetni. 

 

Utolsó 4 album: melós anyag, még nem értem a feldolgozás végére. :) Kicsit nyögvenyelős, kicsit erőltetett, de azért vannak még ebben is gyöngyszemek. Nem várhatjuk már a huszonéves lendületet sajnos.

 

 

Előzmény: Amphicoelias (302426)