pead Creative Commons License 2024.07.23 0 0 852778

Sziasztok! Segítséget kérnék szépen Megane IV 2022 TCE 115 999 cm3 autóval kapcsolatban.

 

Az autóm újabban gázadásra ciripelő hangot ad. A hang csak akkor jelentkezik, ha sebességben van az autó. Kipróbáltam, hogy hirtelen kinyomtam a kuplungot, a gázt továbbra is adva, a hang megszűnt. 90 km/h-val haladva üresbe téve az autót és gázt adva, a hang nem jelentkezett. Sebességbe tétel után egyből jelentkezett a hang ismét. 

Szombaton hűvösebb időben, 200 km megtétele után sem volt jelentősen hallható a hang. Az idő és a motor melegedésével a hanghatás erősödik, fokozódik.
Újabban az autó elindulásnál, egyes és kettes sebességben rángat, szinte lehetetlen jól kezelni a kuplungot és a gázt, rúg egy nagyot az autó. Nem lehetetlen, de a ritkább az, amikor sikerül. Ugyanúgy vezetek ahogyan eddig, eddig nem tapasztaltam ilyet.
Továbbá adott sebességben haladva egyenletes gázadásra sokszor rángat az autó. Nem tudom mihez kötni, de egyre gyakoribb ez is. Tehát haladok peldaul 4-es sebességben 40 és 60 km/h között, a gázt pontosan ott tartom végig, az autó pedig 5 alkalommal ugrál.
Csak prémium 100-as üzemanyagot tankolok az autóba, csak hosszú távra használom, ha beindul, a 30 km a minimum, de inkább 100 km felett utazunk vele. 2 kisgyerekkel mögöttem ez egyre ijesztőbb dolog, nem szeretnék sehol sem ott maradni.

Szervizben megállapították, hogy kevés volt a váltóolaj, ezt feltöltötték, de továbbra is csinálja ezt a hangot.