Régebben betegesen teszteltem mindent. Akár naponta is. Ma már nem érdekel.
A medencét kútvízzel töltöm. Szűrőzsákon keresztül, a szemét nagy részét kiveszi. Dinax Metall-t teszek bele amennyit ír, az esetleges kicsapódás miatt. De ezzel soha nem volt gondom. Aztán sósavval beállítom vízkeménységet, ezzel a PH is be szokott állni, bár van amikor kicsit alacsony, de pár nap után úgyis felszökik. Ha a vízkeménység és a PH rendben akkor jön a kezdeti klórozás, előírás szerint. Igazából a klórszintet ekkor sem mérem meg. Megszagolom a vizet. Érezni, hogy mikor jó. A medence mellett állva, nem érzek klórszagot. A vízkeménységet szintén. A vizes ujjaidat összedörzsölöd, a lágy víz csúszik, ha kemény, akkor tapadós, ragadós. A kezdeti beállítás után csak PH-t mérek. Ezzel, vagy nagyon hasonlóval:
pH mérő piros | Lunzo.hu
Ha a PH rendben a nagyját megoldottad a vízkezelésnek. Én ezek után inkább csak a vizet figyelem, kristálytiszta-e, szaga, tapintása milyen. Ennek függvényében szoktam adagolni klórt, ha nagyon meleg a víz, akkor algaölőt, megelőzésképpen. De megmondom őszintén, nem szoktam rámérni. Ha nagyon közel hajolok a vízhez, akkor érzek enyhe klórszagot, ekkor jó szokott lenni a szint.
Idén brutál kánikulában egyszer volt, amikor nagyon beopálosodott, (nem fürdött napokig senki, nem is néztem a medencére) akkor klórsokk, algaölö, pelyhesítő és homokszúrőt menetni két napig. Ennyi. Én csak PH-t nézek műszerrel, a többit a víz megmondja.