szentimrei.agnes
2 napja
|
|
0 0
156670
|
A "csiperkét miért eltenni, miért nem frissen venni" kérdésre: itthonra piacon veszem frissen, munkaszerűleg meg konyhás vagyok egy fogyatékkal élők bentlakásos otthonában. Élelmiszerbanktól kapunk néha ládányi gombát, nyilván frissen elkészítve adom ki, de a maradékot szeretem tartósítani, savanyítva pl. nagyon jó rántottás/húskrémes/stb. szendvicsre. A gondozottak érdekében nem kockáztathatok, erre vonatkozott az eltarthatóság kérdés, viszont szeretném ha változatosan étkeznének. Itthon gyorsan elfogy a piacon vett maradéka savanyítva, bent viszont ritka de dömpingszerű, olyankor több üvegnyiről van szó. De megnyugtattatok, ezek szerint savanyítva hónapokig eláll. Hűtőben tartom.
Őzláb: a panírozva fagyasztást, darálást, szárítást pornak, ki fogom próbálni... csak már jönne a szezon, az eső, az ősz!
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, tanácsokat. (ja, és őzlábat eddig csak bükkös-tölgyes-fenyős részeken kerestem, de a figyelmembe ajánlott akácost is lesni fogom:) |
|