Naponta megyek arra.
[Budáról Pestre] "hogy lekanyarodik a Népfürdő utcába vezető kerékpárútról a kereszteződésbe. Főleg, ha a kerékpáros sem ad általában irányjelzést, hogy lekanyarodik a Népfürdő utcába vezető kerékpárútról a kereszteződésbe"
Egy ugye az Árpád híd északi kerékpáros sávjának a vége. Ha nem a Népfürdő felé gurulunk le, akkor a kerékpáros elméletileg megy tovább egyenesen. Legalábbis ezt mindig úgy tekintettem, hogy én balra kanyarodok, ha pedig a zebrás rész mellett megyek tovább, az az egyenes.
Bár a Google Maps-ot megnézve ez jobbkanyarnak néz ki, de általában úgy gurul le mindenki, hogy szépen íven megy és gyakorlatilag egyenesen gurul át a zebrával kombinált átkelőn. Tehát elvileg nem kellene irányt jeleznie, főleg, hogy az autósnak ki is van rakva a macisajt alá a kiegészítő "kerékpárút halad át" tábla.
Ellenkezőleg, én néha pont azzal szoktam segíteni a hídra kanyarodó autósokat, hogy kirakom balra a kezemet, mivel én a Népfürdő utca felé gurulok tovább, rám ne várjanak.
Miért csak néha: 20-25-tel lehet jönni a kanyar miatt. Fékezős, enyhén lejtő kanyar.
Sajnos egyszerre kell fékezni és kanyarodni és a folytatódó út sem túl széles, főleg ha jön valaki szembe.
Lehet, hogy béna vagyok, de ezt egy kézzel (a másikkal kellene jelezni) nem mindig tudom biztonsággal végrehajtani.