Omega12 Creative Commons License 2024.07.15 -2 0 1738

Végigszenvedtem! Nem csak a döntőt az egész Copa Amerikát. Legalább annyi eszem volt, hogy nem éjszakáztam, hanem másnap reggel megnéztem felvételről a meccseket, mikor még nem volt tele az eredményekkel az összes hírportál.  

Nagyon rossz volt. Nem igazán tudnék kiemelni egy mérkőzést sem, ami hosszú időre  megmaradt volna bennem. Nem tudom milyen lesz a következő VB színvonala, ha innen,  jobban mondva Dél-Amerikából maximum 7 csapat kvalifikálhatja magát a világbajnokságra. Talán 4 ( Argentína, Brazília, Kolumbia, Uruguay)  olyan csapat van ezen a kontinensen jelenleg, ami egy világverseny színvonalát emelheti. A többiek... De a házigazda Egyesült Államok és Mexikó is borzalmas labdarúgással rukkolt elő. Jamaicától, Panamától nem is vártam többet, Kanada négy közé jutása viszont meglepetés volt. 

Igaz, nagyon nehéz dolguk nem volt, mert a csoportmeccsek után Venezuelát kellett ehhez megverniük. 

Argentína lehet megérdemelten nyert, ugyanakkor igazán egy nehéz meccsük volt, az egész tornán méghozzá a döntőben Kolumbia ellen. Még a másik oldalon Kolumbia, Uruguay és Brazília egymással bokszolta le a döntőbe jutást. A szó  szoros és átvitt értelmében is. Sajnos ez a Copa nem szólt másról, mint a durvaságról, fetrengésről és a szimulálásról.