Annaem Creative Commons License 2024.07.14 0 1 20998

Perui friss:

 

A régészek 4000 éves, templomnak tűnő maradványokat tártak fel fel Peru tengerparti részén.

A kutatók a múlt hónapban kezdtek ásni a helyszínen, miután a helyi kormányzattól fülest kaptak, hogy a közelben fosztogatnak. A tudósoknak "tanulmányozniuk kellett a területet, mielőtt megsemmisítenék"

 

Nem sokkal az ásatások megkezdése után a régészek csapata gondosan feltárt három falat az ősi templomból. De amikor tovább ástak, három felnőtt csontvázát találták közéjük ékelve. Mivel a maradványokat vallási felajánlások mellett találták meg, nagyon valószínű, hogy a három ember egy rituális áldozat része volt.

Az ősi templom falai sárból épültek, és egy központi lépcsőt vettek körül, amely nyílt területre vezetett volna. A falakba frízek vannak bevésve, amelyek majdnem olyan zavaró képeket ábrázolnak, mint a köztük lévő holttestek felfedezése. Emberi testek madárfejjel és borotvaéles karmokkal díszítik az egykor hatalmas építmény külső oldalait.

Hasonló ábrázolást találtak már más régészeti ásatásokon is, melyek nagyjából 4000 évesek.

A vallási lelőhely régészeti leletei több figyelemre méltó jellegzetességet tártak fel. A fő jellemzője a lépcső, amely egy emelvényre vagy színpadra vezet fel, és valószínűleg a rituálék fókuszpontjaként szolgált, a platformot használhatták a rituális "előadások" "elvégzésére" közönség előtt.. Különösen érdekes az antropomorf  faragvány, amely több faj jellemzőit is magában foglalja.

"A kezdeti időszak azért fontos, mert ekkor kezdünk először bizonyítékot látni egy intézményesült vallásra Peruban" - mondta. "A templomban lévő madárlény egy közel 500 évvel későbbi Chavín régióból ismert alakra hasonlít. Ez az új helyszín segíthet feltárni ennek a vallásnak az eredetét."

 .   .   .

 

"angyalok öltek meg 185 000 katonát":

 https://archaeologymag.com/2024/06/assyrian-camp-biblical-account-of-angels-killing-soldiers/