Elminster Aumar Creative Commons License 2024.07.14 0 1 11545

"Az az érdekes, hogy valóban orvos kutató vagy sem?"

 

Az az érdekes, hogy tizenkettő-egy-tucat a hozzá hasonló önjelölt egészség-gurukból.

Ahogyan a Redditen írta valaki: ha nem megy igazából a kutatói vagy az orvosi munka, akkor írni kell egy táplálkozási-tanácsadó könyvet. A siker garantált, hiszen a facebookon-twitteren-tiktokon-tökömtudjahol a bezsongott hívők oda meg vissza fogják ajnározni egymásnak.

 

 

"Mintha annak tűnne ha rákeresek a nevére."

 

Éppen az a probléma, hogy ha rákeresünk a nevére nem igazán jönnek elő hiteles és tekintélyes tudományos weboldalak. A Facebook meg az Insta nem azok...

A ResearchGate a legtudományosabb (https://www.researchgate.net/profile/Cate-Shanahan-2) de az se tartalmaz lóf..t se. Külön érdekesség, hogy a munkahelynek megadott "ABC Metabolic Health Center" keresésére nem dob ki a google egy intézményi weblapot. Pedig azt várná az ember, hogy még a legkisebb orvosi intézetnek is van saját weboldala, ahol a páciensekkel tartja a kapcsolatot. Erős a gyanú, hogy a szóban forgó intézet egy magának létrehozott kamu-hely. Gyakori, hogy az egészségügyi tanácsadás "bizniszében" forgolódó kóklerek a hitelesség látszatához fellengzős nevű nemlétező intézeteket alapítanak, amiknek a nevükön és egy postafiók alapító címükön kívül semmiféle működése nincs. Kizárólag az adott egészség-guru kiadványait menedzselik az adott vállalkozáson keresztül.

Előzmény: Láló120 (11543)