kifo2 Creative Commons License 2024.07.13 0 1 17328

Hát igen :-)

Lehet egy vicces dologban több poén is, kinek melyik tetszik jobban...

Aki egyből érti, az egymáshoz közel látja a poénokat. Mint amikor egy fazékba beleteszel mindent, aminek benne kell lennie.

Aki pedig nem érti egyből, az megpróbálja elképzelni, hogy a részek hogyan hatnak egymásra. Mint amikor kis tálkákban odakészítesz mindent, amit majd bele kell tenned a fazékba, megkóstolod mindet, és elképzeled, milyen lesz ez együtt...

 

Azért én most megpróbálom legalább részben. Hogy a csak magyarul tudók nehogy azt higgyék, hogy h_g el akarja őket adni rabszolgának :-)

 

Miért csak tollal írt Shakespeare?

Mert a ceruzák zavarba ejtették (a ceruzákon fennakadt): 2B vagy nem 2B?

 

A 2B angolul kiejtve (two be) majdnem úgy hangzik, mint a to be (lenni). Ez így olyan, mintha Shakespeare, amikor csak meglát egy ceruzát (vagy gondol rá), rögtön abba a dilemmába esne, hogy lenni vagy nem lenni.  És ez megoldhatatlan kérdés lenne számára, és addig törné a fejét (mint az okos oroszlán :-) ), amíg bele nem halna.

Valójában persze mi sem állt távolabb Shakespeare-től: ő éppen hogy nagyon is jól el tudta képzelni a létet és a nemlétet egyidejűleg egymás mellett, egymással kölcsönhatásban, (pl. térben, időben, folyamatban) nem kizárva egymást, sokáig elgondolkodva ezen, míg az emberek általában könnyebben ráhúzzák vagy a lennit, vagy a nem lennit valamire, és csakhamar el is felejtik, hogy volt itt egy kérdés.

Előzmény: h_g (17327)