nyman Creative Commons License 2024.07.11 0 0 1649

Az MBH engem is finanszíroz.

 

Éves bevétel a banktól:  60 000 Ft - Hitelkártya visszatérítés. Mikor még BB volt, akkor volt ez 300 ezer is.

Költségek: 12 x 675 Ft SMS díj = 8 100 Ft /év (lehetne már push üzenet, bár van olyan bank, mint pl. az Erste, ami ezért is pénzt kér. Ez nem egy kötelező elem, lemondható. Ugyanakkor a biztonsági szempontból nem akarom)

Hitelkártya díj: 1320 Ft/év

Társkártya díj: 990 Ft/év

 

Tehát Mészáros vesz kb. 25 db sajtos-tejfölös lángost a Balatonon a családnak évente.

A hitelkeretem 600 ezer forint. Ha ezt most a kb. 5,5% körüli DKJ-vel kimaxolnám, akkor még hozzájönne 15 lángos. Ezt mondjuk Matolcsy adja.

 

Megjegyzem a sajtos-tejfölös lángos, ahol én szoktam venni, kb. 1000 körül van. Majd megnézem. Simát szoktam venni a családnak és otthon mindenki azt rak rá és annyit, amennyit akar.  

Ez ugyan a Gazdasági alfórumban a Bank szekcióban lévő topik, nem a politikába, ezért nem megyek messzebbre. De azért ezt a náci, fasistát és az Izrael barát Orbán közötti összefüggést gondold át mégegyszer szerintem.

Ok. Hogy a kártyás fizetés költsége, amiből a bank visszaad, benne van a kereskedő költségébe valahol, tehát én fizetem meg. De ez egy rendszerszintű kérdés, akkor sem kerülne kevesebbe a termék, ha más kártyával fizetnék, vagy adott esetben kp-ban. A kp mozgatásnak, felvétnek stb. is van költésége.

Előzmény: Passzív befektető (1647)