Centi the real Creative Commons License 2024.07.11 0 0 104186

Szerintem még mindig nem érted, illetve meg akarod magyarázni, hogy miért szar, de nem ez a kérdés, hanem hogy mi a megoldás (a konkrét problémára)

Logikus, hogy 

-Nem fogok több milliós szigetelésbe belevágni (nem is szükséges)

- Nem fogom a 2-3 éves klímáimat  (5 db )  e miatt cserélni
- Fel lett mérve hány helység, mekkora légtömeg, benapozottság stb van az ingatlanon, a kültérik is úgy lettek elhelyezve az egyik északi falon, hogy kizárólag napfelkeltekor kap fél órára nyáron napot.  (Kiszámolva a nyomvonalat a lejtést , szintemelkedést, leolvasztás esetén a kondnezvíz csöpögést is beleszámolva, és a téli üzemben fagymentes vízelvezetés is adott. 

Szóval nem az történt, mint amit gondolsz, hogy "kérek egy klimatizálást 160 négyzetméterre, köszönöm"  - bocs ilyen lett, maradhat? 

Például kritérium volt a legalább -20 fokig működő fűtés (Gázhiány, kazánhiba, brutál gázár kiküszöbölése)    tudom,  a hatékonyság drámaian romlik akkor már...  , és a távirányítóval is mérhető hőmérséklet (ez itt az i-feel)

Tisztában vagyok a SCOP, SEER értékek jelentésével is , bár nem vagyok kalorikus, épületgépész, klímatizálási szakember,  de műszaki végzettségem van.  , 
Azzal is tisztában vagyok, hogy a multi spliteknek vannak hátrányai a mono splitekkel szemben, de nem akartam 5 kültérit feltenni (nem is lett volna hová az északi falon) 

Cm 

Előzmény: peterch (104179)