GodFather80 Creative Commons License 2024.07.11 0 0 380318

Sziasztok!

 

Pár napja kezdtem el ismerkedni a mercik világával. Eddig kicsit elrettentett, hogy annyiféle "alfaj" van típusokon belül, hogy teljesen el lehet veszni köztük. Ezért inkább bele sem mélyedtem a témába...

Most viszont autó vásárlás előtt állok és gondoltam mégis veszem a fáradtságot, hogy beleássam magam ebbe a végeláthatatlan feneketlen kútba. 

Sikerült is találnom egy számomra tetszetős típust, a glc 63s-et.

Olvasok róla leírásokat, nézegetem a képeket és ezek alapján két kérdés fogalmazódott meg bennem (egyelőre)...

- Azt veszem észre, hogy kétféle hátsóval létezik ez a típus!?!? Most lehet, hogy én nézem be, de a használt autós oldalakat is böngészve egyre jobban azt érzem, hogy nem. Gondoltam rá, hogy facelift-en esett át, de a gyártási éveket nézve ez sem igaz. 

A típusjelzéseken sem veszem észre azt, hogy bármivel is jelölnék, hogy ez most ilyen, az most olyan hátuljú...pedig gondoltam a Coupe megjelölésre is, de nem. Az is lehet, hogy az eladók adják meg rosszul, nem tudom.

- A másik észrevételem, hogy van amelyikben a légbeömlők fölött van egy kisebb kijelző és van olyan amelyikben egy teljes, nagy érintőképernyő kapott helyet. Ezt sem jelölik sehol a típusleírásban.

Szóval teljes a káosz e téren a fejemben, egyszerűen nem tudom, hogyan eldönteni (ha csak nem látom), hogy milyen autóval állok szemben, ill. egyszerűen, hogy lehet megkülönböztetni őket? El nem hiszem, hogy sehogy...

Képeket csatoltam, ezek segítségével már tudni fogjátok, hogy mikre gondolok.

Előre is köszi a válaszokat!