JarnoTrulli Creative Commons License 2024.07.06 0 0 21553

Megvolt a 3. norisringi versenyem is, a szokásos Alpha tribün, a legelső kanyarnál, kivetítő előtt. Raktam fel képet, kb. így lehet bejutni arra a részre. Gazos, földes rész utána persze ott a kapu, a táska ill. jegyellenőrzéssel és utána mintha teljesen máshol lennél, ott a lelátó és a pálya, ha innen kimész mellette a vasút. 

 

 

 

Háromszor mentem erre a versenyre, és mindháromszor konkrétan leszarták mi van a táskámban, itt nem pakoltatnak ki se üdítőt se kaját. Mondjuk nálam csak üdítő volt nagy flakonnal, de nem problémáznak ilyeneken és nem kötekednek. 

 

Idén debütált a DTM hétvégén, mint betétfutam ez a NXT Gen Cup, ahol elektromos Minikkel mennek. Norisring nyerte el ezt a "csodát" meg Hockenheim. Egyébként Formula E-hez tartoznak. De valami borzasztó lehangoló volt. Magával a Minikkel nincs bajom, amikor próbálkoztak újra a WRC-ben még drukkoltam is nekik, de ez az elektromos gép inkább hagyjuk kategória. Annyira hangtalan hogy ott mennek el az orrunk előtt, de a hangosbemondót hallani csak, ha az nem dumál éppen, akkor is olyan csend van, hogy a tömeget hallani ahogy esznek vagy beszélgetnek. 

Nem futottak rossz versenyt, a célvonalnál fej-fej mellett voltak, nagyon szoros lett. De ez nem való DTM-re, maradjanak meg az E-nél. 

 

 

ADAC GT4 jött utána, ezek már tényleg autók voltak. Mivel nem követem a szériát, így egyszerű megoldást választottam már a felvezető körben: megláttam van 46-os autó mezőnyben, ráadásul a digitális panelen a névnél ROS rövidítéssel is fog menni (Max Rosam az egyik aki vezette), itt eldőlt a dolog :) 4. helyről feljöttek másodiknak, de pont ők hozták az izgalmat, mert az utolsó körökre nagyon feljött rájuk egy másik BMW, jót csatáztak és maradtak második helyen. Első hely egy percig nem volt kérdés, 2-es BMW iszonyat elvert mindenkit a Piana - Schrey kettős, legyen itt akkor az ő nevük is. Akkora különbség volt, hogy ők már kanyarodtak be ahol voltunk, a második és a harmadik még meg sem kezdte azt a körét. Valamelyik meg rendesen megtolta a falat, mert a verseny után ki kellett menni targoncával és szó szerint úgy "húzta vissza" a rendes vonalára valami kötéllel.  

De egy DTM betétfutamnak ez való, nem az elektromos Mini. 

 

DTM-re pedig

 

Nem gondoltam volna, hogy bejön az egész heti esőtánc, de olyan jól sikerült, hogy akkor kezdett rá, mikor letudta mindenki a cserét, persze hol volt még akkor eső...kivetítőn hallottuk a csapatrádiókat, hogy hamarosan jön az eső, de felnéztem az égre semmi nyoma, de pont az Alpha Tribün felett kezdett sötétedni.

Rast és a helyettesítő Perera 19-re lapot húzott, és 1-2 lett a vége a harmadik Engstler majd 40 másodpercet kapott, ami itt szinte 1 kört ér. Mögöttük nagy meccsek voltak, csodálom, hogy Bortolottit nem vágta ki senki, saját csapattársa Thiim is úgy bedobta neki a gépet, csoda hogy nem estek ki. Végén meg le is előzte. Itt tuti nem volt semmi csapatutasítás.

Mclarenek iszonyat gyengék voltak, de ezen a pályán se mentek eddig ezzel a géppel. Schmid fix utolsó volt, (Dörr korán bement a garázsba) mintha itt ragadt volna valamelyik csapat a GT4-ből olyanok voltak itt.

Hangra ez a GT3-as Mclaren élőben szépen szól, de a Lamborghini marad akkor is a top ilyen téren. 

 

Lelátói hangulat is érdekes, Rast nyert, de szerintem a többség S. van der Lindének drukkolt ott, aki szintén BMW-s. (Wittmann a helyi versenyző külön kategória, ő keménymagja a kő tribünön vannak mindig). Amikor Bortolotti megelőzte a dél afrikait, csak én ráztam az öklöm egyedül. :D