Il Leone Creative Commons License 2024.07.05 0 9 179518

Pont azért volt utasa akkoriban a 12-es villamosnak, mert a 14-es kvázi a betétjárata volt, és az Angyalföldi kocsiszíntől a Kossuth utcáig csak a 12-es és egy rövid ideig a 12A közlekedett a Pozsonyi utca - István út -  Görgey Artúr utca útvonalon.

Sőt a 14-es üzemideje is jóval rövidebb volt és ritkábban is járt, mint a 12-es akkoriban.

 

Mára a 14-es a kocsiszíntől a Fóti úti aluljáróig teljesen átvette azt a szerepet, amit a 3-as metró Lehel téri meghosszabbításáig a 12-es látott el.

Arról nem is beszélve, hogy a 12-es Rákospalotai önálló szakaszán ma már nem üzemelnek azok a nagy forgalomvonzó létesítmények, amik korábban igen, és éppen ezért az utazási igény is lecsökkent, és a lakosság részéről is csökkent az igény a villamosra, amire aztán rátett az 5-ös busz, ami még a maradék nagyon kevés utasát is elszívta a villamosnak.

 

Napjainkban azon gondolkodni, hogy a Káposztásmegyeri lakótelep egyetlen kötöttpályás közösségi közlekedési kapcsolatának időbeli kiszolgálását hogyan rontsák le azért, hogy a 12-es villamos újra a Lehel térig járjon értelmezhetetlenül ritka követéssel.

 

Kicsit olyan érzésem van a BKK tervével kapcsolatban, azon kívül, hogy rendkívül izzadságszagú, hogy ugyan azt a hülyeséget akarják elérni, mint az 1-1A járatokkal, amikor is csúcsban az 1A miatt 8 percig nincs 1-es villamos az Etele tér felé, felesleges utasszívatás.

Előzmény: r1232 (179515)