kensai of origo Creative Commons License 2024.07.04 0 0 146105

Amikor az utóbbi években a "nagy klubokból" igazoltunk, akkor talán az Onana/Inter esetet leszámítva mindig komoly fizetésemelés is történt (nem egy esetben észbontó nagyságú is): Sancho/BVB, Varane/Real M., CR/Juve, Casemiro/Real M., L. Martinez és Antony/Ajax, Mount/Chelsea. Ezt most mindenképpen megtörné de Ligt a csökkentéssel (15m-ről 12 alá menni 20% körüli csökkenés).

 

Én úgy számolok, hogyha Maguire 190k fizuja körül jönne de Ligt (az angolt eladnánk 15-20m körül, szóval -25m körül lennénk), Lindelöf 120k fizuja  körül vagy picit fölötte jönne L. Yoro (a Real Saliba, Guehi iránt is érdeklődik, nem biztos, hogy a Leny mellett döntenek) vagy Calafiori, esetleg más (én annak örülök, hogy Todibot nem tudjuk hozni, nekem Ő nem érne 25-öt sem) 50 m körül (ebből Lindelöf eladása visszahozhat 7-8m-t), akkor Varane óriási fizujával már beljebb vagyunk, és a 31,31,29 éves védősor helyett de Ligt nemsokára 25, illetve 22 év körüli védő érkezne, negyediknek Kambwala és tartalékként Evans jó opció. Kb. 70 millió rámegy (ha minden, főleg az eladások is jól mennek), de életkorban és fizetésben (szerintem teljesítményben és az idei kabaré évet nézve sérülések terén is biztosan) komoly előrelépés van. Most vannak a piacon jó belső védő opciók, lépni kellene. Amikor szűk a keresztmetszet, akkor jobban elfogadható, hogy nincs előrehaladás. Akkor azért maradna még vkp-ra, csatárra és szélsővédőre pénz, főleg, hogy ezek újabb távozásokat generálnának.

Nálam Martinezzel tuti kezdő lenne Matthijs (én a későbbi csk karszalagos álmot sem vetettem még el), de muszáj lenne végre rendesen forgatni a keretet, szóval igazából squadplayerként gondolnék mindannyiukra, meg is hálálnák a sérülések terén).

Én sokszor leírtam már a teljesítményarányos bérezést, azt kellene végigvinni, de ne a 20%-os csökkentést vállaló de Ligtnél izmozzunk tovább és kezdjük el, miközben alig ment el Varane és Martial, Brunoék ügynököstül lépnének Rashford mellé, és még van Casemiro, Mount, Sancho, Antony, stb. is. Braithwaite esetében írták, hogy a jelenlegi 40-ről 120-150-re emelnénk a fizetést, ha jönne. Ezeket könnyebb lenne befejezni, és 60k+1-2 év múlva újratárgyalást beállítani, mint a csökkenést vállalót tovább püfölni. De ahogy írtam, nagyon elfogult vagyok.:)

Előzmény: For-dzsi (146103)