Pequod Creative Commons License 2024.07.03 0 0 27393

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam ez a topikot, most egy közvetett élményt osztok meg.

Egy friss tapasztalatot egy alapanyag webshoppal kapcsolatban.

Telephely Budapest, XVI. Kövirózsa utca.

Már néhányszor rendeltem, eddig minden rendben volt. Mindig személyes átvétellel vásároltam.

A legutóbbi esetben is ezt jelöltem meg, csak kiderült, jó néhány napig nem tudok érte menni.

Minek álljon ott a polcon, felhívtam őket, kértem, mégis postázzák. Mondták, utánvéttel, rendben.

Megérkezett a csomag.

A számlán minden tétel szépen, kifejtve, felsorolva.

Utolsó előtti tétel, postaköltség utánvéttel.

Utolsó tétel: SZK. Bruttó 700.- Ft.

Pár nap után felhívtam őket; nem rendeltem SZK-t, mi az?

A telefon másik végén elhangzott a válasz: "sz@rakodási költség".

Mi...???

Ennyire ne legyünk már jóba...!

Amúgy ő nem tudja, nem ő foglalkozik vele. Kértem, hívjon vissza, az, aki ezzel foglalkozik.

Másnap vissza is hívott az, aki ezzel foglalkozik, a vezetékneve megegyezik a tulajdonoséval, és mikor elmeséltem a történetet és kérdeztem, mi az az SZK a számlán, a világ legtermészetesebb módján azt mondta:

"sz@rakodási költség".

Mert mennyi mindenféle többlet és adminisztrációs feladatot jelent egy ilyen változtatás.

Szóvá tettem, hogy a változtatáskor ezt senki nem jelezte, az ÁSZF-ben erről nem esik szó.

Kérdeztem, ez másnak még nem jelentett kérdést? Rendkívül arrogánsan kifejtette, hogy ezt mások maguktól is megértik.

Megadta a főnöke számát. Akinek szintén megegyezik a vezetékneve a cégtulajdonoséval.

Ő nem értette mi ez, még nem is hallott róla és sajnálkozott, és elmondta, hogy vannak gondok ezzel a kollégával.

A 700.- Ft-t visszautalja. Kérte, hogy mindezt meséljem el a cégtulajdonosnak. Őt is felhívtam.

Ő szépen elmondta, hogy az ilyen változtatás miért jelent legalább 20-30 perces többletfeladatot és megfejtette a mozaikszót, "szerviz költség".

Nos, azért osztottam ezt meg, hogy a jövőben, ha valaki innen rendel és hozzám hasonlóan utóbb a személyes átvétel helyett postázást kér, már előre tudhatja, lesz a számlán egy tétel, SZK, ami jelenthet szemöldök kiszedést, széna kaszálást, szivatás- és szerviz költséget is.

Én nem rendelek innen többet.

Mindenkinek csodás sörfőzéseket kívánok!