nyman Creative Commons License 2024.06.28 0 4 604486

Ma volt egy harmadik típusú találkozásom ON-okkal. Leírom, mert hátha van minta. 

 

Helyszín Balatonpart, üdülő rész. Nem dicsekvésnek akarom írni, hanem a részletek miatt. Éppen készültünk egyet fürödni, értéket nem nagyon szoktam vinni a partra, pl. telefont sem. Nyaraló előtt éppen várok, de már kint az utcán. Egyedül. Megáll egy kopott verda, benne három cigány. Érdeklődnek, hogy merre van a "Diófa utca". Válaszoltam is, hogy nyaralok, nem tudom milyen utcák vannak a környéken. Visszakérdez, ujjaival mutogatva, hogy a telefonomon nem tudom megnézni? Mondom, hogy nincs nálam telefon. Utána kicsit morcosan, de tovább hajtott.

 

A nyaralóval szemben, 3-4 háznyira van egy fagyizó. Ott is voltak emberek, de nem állt meg kérdezősködni, sőt ameddig láttam, ment tovább. Hazaérve, kíváncsiságból megnéztem, hol a Diófa utca. A település túloldalán, kb. 4,5 km-re, vagy a szomszéd településen is van ilyen kicsit messzebb.

 

Mivel vannak valódi ítéleteim, mások rossz tapasztalataiból is igyekszem leszűrni valamit, előítéletes is vagyok, mert még van bennem túlélési ösztön stb. Ami bennem felmerült, hogy vajon, ha megnézem a telefonon, akkor azt is kérte volna, hogy mutassam meg? Átfutott még az a rasszista gondolat is a fejemben, hogy ha megmutatom neki pl. az ablakon keresztűl, nem kapja-e ki és hajt el vele?

 

Ha tudja, hogy egy telefonon térkép alkalmazásban pár mp. megnézni akár az útvonalat, ő miért nem nézte meg? Nem volt feltöltve a telefonja? Elfogyott az adatmennyiség? Mindháromnak?

 

Diófa utca szerintem majdnem minden településen van.

De lehet csak kicsit túlgondoltam. 

:)