Pár gondolat, ötlet.
Szeptember már ott is utószezon, kevesebb turistával és a főidénynél valamivel olcsóbb árakkal.
Paralia kb. 70 km (autóval 1 óra) Thesszalonikitől.
Én arra a két éjszakára, ami a kezelés előtt és után van Szalonikiben szállnék meg valahol a kórház közelében (ha van normális áron, normális szállás), a többi nap szabadon választott.
Sok embernek a száraz tengeri fű is a kosz kategóriába tartozik.
Szerintem a napolaj, a cigicsikkek és a sörös dobozok tartoznak ebbe a kategóriába.
Paralia (és más városok is) a település előtti részen a legkoszosabb (beach bárok, telepített napernyők kerülendők), attól pár (több) száz méterre már lehet érintetlen természettel is találkozni.
A hely kiválasztása attól is függ, milyen tengerpartot szeretsz, mert ezen a szakaszon (Paralia-Nei Pori) lehet homokos, kavicsos, és sziklás résszel is találkozni.
Szerintem szeptemberben már sok szállás között válogathatsz, akkor már a görögök hazamentek (iskola) és a turisták közül is csak az edzettebbek maradnak.
(Nekem ilyenkor sokkal jobban tetszik a tengerpart.)
Ezen a partszakaszon jártam már Makrigialoson, Alikesen, Paralián, Olympic Beachen, Varikóban (Kalyvia Varikou), Platamonaszon is, Paraliát nem nagyon szerettem (az éttermek nagyobb ételválasztéka viszont pozitívuma a helynek).
Kirándulás ügyben csatlakoznék áim-hoz, annyi kiegészítéssel, hogy Dionban van egy elég tisztességes (görög viszonyok közt) romterület is.