Jenne60 Creative Commons License 2024.06.25 0 2 130051

Sziasztok!

 

Most ment el az előbb  szerelő, 35 percet volt itt. Nem úgy mint a tegnapi kettő, akik talán ha 4 percet itt voltak, de köszönni sem tudtak.

A mai szerelő egymaga volt, és nagyon normális. Lehetett vele beszélni.

Amikor szétszedte a mérőnél az alsó és a felső hollandert, finoman, de szentségelt egy nagyot. Miért? Megmutatta, hogy belül a hollanderek, mind a kettő, az vízköves ott ahol a tömítés felfeküdne. A vízóránál szintén, a bemenő és az elmenő menetes résznél a felület, ahová a tömítés felfeküdne, elég szépen vízköves volt. Ezt tegnap nem ellenőrizte az a két agyhalott a szerelő, ezért szentségelt, hogy miért nem ellenőrizték ezt le. A mérőn ezt a két felületet finomreszelővel és csiszolópapírral szépen finoman megreszelte/lesimította, egész szép kis dzsuva jött le végül. Szép és sima lett a felület. Megmutatta nekem is, én is megsimítottam az ujjammal. Kicserélte az elmenő oldalon a visszacsapó szelepet is, mert régi is volt meg már  nagyon látszott rajta az előző szivárgásból  vízkőlerakódás is. Még  egy új hollander toldatot is tett fel a visszacsapó szelepnél. Vélhetően az volt a hiba, és már két évvel ezelőtt is ez lehetett,  hogy az évek múlásával elvízkövesedtek azok a részek (a pécsi víz az egyik legkeményebb víz az országban) és ezért már nem tudta  megfelelően ellátni a feladatát, nem feküdt fel teljesen  a tömítés, hiába tettek be újat. Ezek a tartozékok, a  hollander, a visszacsapó szelep, ezek a 2006 szeptemberi kötelező mérőcsere alkalmával voltak újként feltéve. Azóta eltelt 18 év és a pécsi kemény víz hatása....

Még az a szerencse, hogy ez teljesen ingyenes történet, mert minden a Pécsi Távfűtő tulajdona.

Remélem most már nyugalom lesz végre itthon.

 

 

Csak az alattam lakó szomszédot sajnálom nagyon, és ez eléggé bosszant is, hogy akaratlanul, de kárt okoztam Neki a frissen, pár hónappal ezelőtt  felújított lakásában.