Jenne60 Creative Commons License 4 napja 0 0 130047

Sziasztok!

 

Újra...

Nem akarok untatni senkit sem a problémámmal, de a tegnapi hétfő délelőtti tömítés cserét követően, ma reggel már megint ereszt az a tömítés. Tegnap szinte óránként ránéztem, még este 10 órakor is. Addig nem volt szivárgás. Ma reggelre szépen eresztett, kábé 8-10 másodpercenként egy-egy csepp jött és cseppent le. Ma délután megint jönnek hibára, de azon gondolkodom, hogy nem lehet az hogy ez a vízóra a hibás valamiért? Talán picit rövidebb a menete és a hollander hiába van teljesen meghúzva, még kellene egy fél menetnyi magasság a teljes megszorításhoz? Ha ez van akkor a hollander már megszorul, nem lehet tovább húzni rajta de nem nyomja össze teljesen a tömítés. Vagy a másik lehetőség, hogy picit vékony ez a tömítés? 2 mm vastag.

Az ezt megelőző óráknál sosem volt ilyen hiba nálunk, tizen éven keresztül. De körbekérdeztem lakókat senkinél nincs ilyen hiba, óracserétől-óracseréig. A  visszacsapó szelep és a hozzá tartozó szerelvények azok nem változtak csak az órát cserélik mindig. Ebből gondolom, hogy lehet hogy ez az óra valahogy hibás lenne az elmenő meneténél? Mert azóta van ez amióta feltették. 2019 szeptemberben.

Alattam lakóval is beszéltem,  vasárnap kijavította az általam okozott leázást, lekaparta kiglettelte és újra festette. Hétfőn reggel elment vidékre dolgozni, abban a tudatban, hogy a PÉTÁVOS szakik kijavítják a hibát, minden rendben lesz, és csak pénteken jön haza. Most azon parázok, hogy ez az újabb szivárgás, ami láthatóan  elég szépen csöpöghetett az éjjel, ez megint leáztatta-e? Ha így lesz, akkor  gondolom nagyon fog örülni nekem.