advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.06.24 -2 4 1304266

Voltunk már bóvliban, mellesleg ugyebár 2008-ban Fletó technikai értelemben csődbe vitt minket, csak pont úgy nem realizáltuk, mint a szintén becsődölt görögök - cserébe jól megszívtuk. Volt is jó nagy sokkterápia - szerinted tanult belőle a jónép?

 

Nem osztom a kancsukás-karóbahúzós népnevelési elveidet ;))), hiába döntöd az égi mannára vágyó kétfogúakat akár mélynyomorba, abból sem lesz semmiféle tömeges és általános észhez térés. Sőt, pont azt látom, hogy elvileg nem is hülye, részben akár diplomás, a devizahitelezésbe már anno is belebukott emberek újra beleugrottak kilátástalan eladósodásba, és most megint szívnak. NEM TANULNAK EZEK SEMMIBŐL, legfeljebb, ha akkorát hibáznak, hogy végül fizikálisan belenyuvadnak, akkor nem tudják folytatni, de ennyi...

 

Nem látok semmiféle megoldást a problémára, legfeljebb azt, hogy bizonyos döntéseket ki kell venni az emberek (vagy legalábbis a bizonyos skillekkel nem igazoltan/ellenőrzötten rendelkezők) kezéből... De az ugye fasiszta diktatúra, nemnemsoha.

 

Akkor meg szopás lesz, újra meg újra, ami nem is érdekelne amúgy - ha az ostoba és felelőtlen többség nem rántaná be magával állandóan az összes többit, minket is.

Előzmény: Surci11 (1304264)