XANTIi Creative Commons License 2024.06.23 0 0 11382

Az árnyékolással lesz a legtöbb munka.

javítok rádió iránymérő vevőket. 150-1800 kHz-ig, AM. Hihetetlenül érzékeny, nagyon keskeny sávú 76 kHz-es KF. De a lényeg, hogy egy inverter csinál neki mindenféle tápokat. Köztük +180 V-ot a fluoreszcent kijelzőnek is. Semmi extra hókuszpókusz. Egy elkó-fojtó-elkó PI kör a bemeneten és 1-1 db a többféle kimeneten. 9 kHZ környékén megy, iskolai példaként használható inverterrel. Sehol az egész sávban nyomokban sem hallik bele a vevőbe. Ferrit fazékvas, a tápnak egy belül rézzel bevont préselt vas doboza van.

Az R20-am barkács inverteres tápja viszont napokig szivatott. Piszkos zavart termelt. AC188 Ge. Tranyók, Ge-diódák, sok elkó. BÁRMIT csináltam, meg volt őrülve.

Sok szenvedés után derült ki, hogy az inverter trafó mágnesesen szórta meg az oszcillátorát! Már akkor megőrült a rádió, ha az inverter nem is volt bekötve sehová, csak bedugtam az elem helyére.

Egy alulemez dobozban volt. Belül a fazékvasra ráborítottam egy vas konzerves dobozkát és egy vaslemez plusz tetőt kapott az alun belül.......

Előzmény: Qqberci (11373)