Skulo Creative Commons License 2000.05.30 0 0 34
Fejlődés, előrrelépés, haladás. Újkori média, információ. Lehet függőség, de vajon ártalmas függőség e ? Ha valami erősen hiányzik amikor nincs, ha másra sem tud gondolni az ember, ha azon töpreg, hogy mit ír, tesz, néz legközelebb, ha az élete körülötte forog akkor függőség. Függőség, mert nem tud nélküle meglenni.
Megnézi a leveleit, elolvassa a friss híreket, megnézi a műholdképet, hogy a TV-ben leadott időjárásjelentéshez képest mégis tudja, hogy valóban milyen idő lesz, megnézi, hogy mit játszanak a mozik, hogy milyen lesz az új kedvence filmje, hogy mi lesz este a TV-ben, hogy milyen az új divat, mik a felvételi ponthatárok. Megnéz sokmindent, fenttölt sok órát akár, mégsem biztos, hogy függő. Inkább, csak kihasználja az új technika adta lehetőségeket.
Mért történik minden sablonszerűen, ha valami új, valami ismeretlen került az emberek kezébe ? Van aki fél tőle, van aki ellenzi és van aki boldogan veszi birtokba. Mért kell megint boszorkányűldözés szerűen nekiesni, hogy jó e vagy rossz ? Árt e vagy használ ? Úgyis az idő dönti el szerintem, mint ahogy ez mindig is történt.
Ragasszuk rá, hogy függőség és máris össze lehet kapcsolni, egy csomó ártalmas dologgal, veszélyes függőséggel. Lehet támadni, lehet róla cikkezni, lehet csámcsogni rajta bizonyos körökben.
Lehet, igen lehet internet függőség és akkor tiltsuk be a netet ? Számít valamit az az elenyésző számú Netfüggő, azon milliók melett akik "egészségesen" használják ? Megint ki lesznek ragadva a szélsőséges esetek és evvel lesz butítva a közvélemény. Az Internet veszélyes, bombát lehet onnan gyártani, csecsemőt venni, terrorszervezetekkel diskurálni, függőséget lehet tőle szerezni. Kiváncsian várom már, hogy mikor fogják azt bemondani a tévében, hogy mért jó az Internet. Hogy K. Pistike a Net segítségével talált rengeteg képi és írásos információt a szakdolgozatához és közben nem lett függő sem, sőt senki fel sem robbantott. Tudom, hogy ez nem hír, de ez legalább nem kiragadott példákkal való népbutitás.
Azért én összehasonlítanám egy net függő és egy alkohol függő intelligenciáját, információs tudását, egyáltalán az életképességét.
Hogy Internet függő vagyok e ? Majd, az orvosok eldöntik ! :-)

Skulo