Wic Creative Commons License 2024.06.21 -7 3 696878

Ukrajna a hadkötelesek visszaküldéséről tárgyal Brüsszellel

Az ukrán hatóságok konzultációkat folytatnak az Ukrajnából illegálisan az EU-ba távozott férfiak esetleges hazatéréséről – mondta Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Szabadság Rádiónak adott interjújában.

Konzultációkat folytatunk európai uniós kollégáinkkal. Természetesen minden uniós ország az Európai Bizottság törvényei és szabályai szerint jár el. Ezek a tárgyalások folytatódni fognak a polgáraink esetleges hazatéréséről, ha illegálisan lépték át a határt

– fogalmazott Klimenko, aki az interjúban megerősítette, hogy Brüsszel nem akarja kiadni azokat az ukránokat, akik illegálisan lépték át az uniós határt.

Ami a hadköteles korú férfiak számát illeti, akik a háború alatt külföldre próbáltak menekülni, Klimenko azt mondta, hogy ezek titkos adatok.

 

Ha az EU visszaküldi Ukrajnába az onnét elmenekült hadköteles férfiakat, akkor ez a döntés ugye vonatkozni fog arra a sokmillió "szír menekültre" és "afrikai menekültre" is (csak a férfiakra természetesen, a nők és gyerekek maradnak), akik "onnét menekültek el a háború elől"? Hisz az EU-ban a törvény előtt mindenki egyenlő...