Creativus Creative Commons License 2024.06.20 0 0 64978

Hatékony dolgok konkrétan ismert probléma megoldásakor segítenek, szelektív módon.
A jelenségnek számos oka lehet, s kérdés: hogyan alakult ez ki? Egyik napról a másikra? Vagy évek alatt felhalmozódva, és egyszer csak gyanússá vált? Mi történhetett? Vasas volt a víz? Vagy tartósan fennálló algásodás évődött be?
Számos, még fel nem sorolt kérdés merül fel, s mindegyikre más lehet a hatékony megoldás.
Az is kérdés, hogy ezt szépséghibának tekinted-e, vagy gyanakodsz arra, hogy valamit ront a továbbiakban a medence helyzetén. A legyintés és a pánikszerű cselekvés között rengeteg fokozat van.

Ha szerves lerakódásról lenne szó, akkor erősen lúgos anyag távolíthatja el. Vagy nagyon savassal is próbálkozhatunk. Mindkettő veszélyes. A sav arra is jó, hogy pl. a lerakódott vízkövet eltávolítsa, mely magába zárt elszíneződést is. Van amire oldószer kellhet, próbálkozni lehet denaturált szesszel. Esetleg benzinnel. (más oldószerek a PVC-t károsíthatják.) Ha találnánk nagyon aktív anyagot erre, akkor azzal meg az lehet a probléma, hogy a kezelt felület "túl szép" lesz az alatta lévőhöz képest.

---

Megjegyzendő még (mindenkinek), hogy az elmúlt 50-60 évben a fogyasztói társadalom szemlélete, szinte betegesre kényeztetett el minket, melyben minden apró bajt rendkívüli módon felnagyítunk. Ennek a világnak a felszámolása folyik már, a lecsengett járvány beköszönte óta. (Reméljük nem romboló eszközökkel)

Előzmény: Fefe660 (64977)