desmet matyi Creative Commons License 3 napja -4 0 166132

Számolva a következményekkel én is leírom a véleményemet.

Nem vagyok híve a kényszer megalvásos, két napos maratonnak.  Először is az Olimpiai szintet az egynapos maratonosok sokkal könnyebben teljesítik mint a két napos csapat.. 

A postagalamb versenyzésnek az alap fogalma, hogy a starttól az érkezésig emberi tényező ne játszon szerepet az eredményben. Itt meg rá van kényszerítve, az éjszakázásra, ami számtalan veszélyt hordoz magában! A reggeli elindulás ideje legfontosabb, amelyik galamb az előző nap kiszállta magát és a dúcához közelebb alszik meg, jobban kihajtotta magát, fáradtabb, nagyobb az izomláza, éhesebb, szomjasabb mint a lustább társa. Eleve később indul el addig a szerencsésebbek leküzdik a hátrányukat és megelőzik azokat amiknek ha van előző nap egy kis idejük, hazaérnek! 

Elmúlt már az az idő mikor a kerületi programba be volt építve a Magdeburg amellett, hogy országos verseny is volt (804 km).  A mostani galambok másak, hozzá szoktattuk őket ahhoz, hogy rövid középtávú utakat szálljanak, ezt az idő meg a kényszer hozta el!

Véleményem szerint az lenne a célszerű, hogy maraton klub belátva a megváltozott körülményeket,csökkentené a km ket és rendezhetne 850-900 km egy napos versenyeket reggeli feleresztéssel! A többit bízzuk a galambokra, könnyebben találnak megoldást mint gondolnánk! 

Várom a névtelen, negatív emberek reakcióit...