_Pithecus Creative Commons License 2024.06.17 -18 1 55895

motto:  https://www.youtube.com/watch?v=Gu9HhYv0C7E
 ( " I don't need to fight, to prove I'm right, I don't need to be forgiven." )

Na gondolom a csorda kibőgte magát, sőt egy szarvatlanmarhával gyarapodott is.  :-P
De ne mindig csak a jelennel foglalkozzunk, nézzük a jövőt. Egy érdekes kés a jövőből.

A SUPER - SHTF utáni világot kutatta a PTA - PIA közös programon dolgozó, Dr.Kövi Dinka és prof. Oliver von Irsa által kifejlesztett időgép. Így került át ez a kés - gyakorlatilag nyersanyagállapotban - a Késmúzeumba. A pontos korolás sajnos a Kerékhívők* máglyáinak füstje miatt megzavarodott vezérlés és a szennyeződés miatt még a karbunkulus-módszerrel sem volt lehetséges. Valószínűsíthető a derégvolt - nemsokárabeliség.

http://keptarhely.eu/images/2024/06/17/v00/20240617v00ztdkw.jpeg

A köbükik által hasznosított anyagok: rozsdás reszelő, kopott rézküszöb, ismeretlen eredetű kilapított rézcsődarab, kutyarágta ex-velőscsont, egy darabka - már manapság is ritka fafajta - vállfa és néhány módosított kötőelem. Eredetét a helyi bennszülöttek nem ismerték, csak úgy rájuk maradt egy valahavolt, legendabeli országból. Pengeanyag az elemzések szerint T12 (Túlélő 12) acél, pengehossz 90 mm, vastagság 5 mm, teljes hossz 185 mm, a túlélők takarékos túlélőkése. Teljesen rozsdamentes, miután egy napig drótkefézték és csiszatolták.

http://keptarhely.eu/images/2024/06/17/v00/20240617v00zqhmk6.jpeg

A kés viszonylag kis mérete (vö. Egykő** tétel) valószínűsíti, hogy a már most beindult agycsökevényesedés és túlszaporodás a jövőben a testi törpülést is beindítja. Todományos ökörkörökben kíváncsian várják, mikor éri el az időgép a hupikéktörp-kort. Okoska törpünk már most is van. Több is. Sőt néhány Törpsötét is.

http://keptarhely.eu/images/2024/06/17/v00/20240617v00zti5jj.jpeg

A restaurálást a Pithec Művek szakemberei végezték, a Művek összes helyiségében, korabeli - majdan leendő - dokumentáció alapján egy autentikus sámedlin.
Mivel önborotva, vasfűrész, kisbalta, sőt drótvágó létezik a jövőben is, így erre nem tesztelték a kést. Viszont a szalonnát, hagymát, kenyeret kiválóan nyesi. Egyes modernisták még - a manapság divatos - kerítéskolbászt is vágtak vele!
Forrás és közlési engedély: PIA (Pithecus Intelligence Agency)


* John Wyndham - A kerék  (K.F.K. 1977 - Újjászületés)
** Egykő Albert, a híres magyar fizikus relativitás-főtétele: "minden relatív!"