Annaem Creative Commons License 2024.06.16 0 1 20838

Nagyon tetszik a szuper térképpel és mellékletekkel kiegészített írásod! Ennek kicsengéseként már nem is kell felvázolnom teóriát, mindenki megvilágosodik, aki nem rest tanulmányozni amiket hoztál.

 

Azért még megtámogatnám textilekkel, amelyek szertartási, rituális kendők. Arra gondoltam, hogy ezek tervezési inspirációjának forrása Mu. Bizonyítékom nincs, ez csupán spekuláció. Mivel nem elég régiek a szőttesek, ahogy ama szőnyegek sem, csak hüledezek és hiába esküdözöm, hogy ősrégi kódolt mítoszok.

Feltételezik, hogy a korai indiai textíliák eljutottak Indonéziába is, ahol nagy becsben tartották és értékes örökségként őrizték. Itt ki is iktatnám Indiát, mint közvetítőt. Később a szigeteken a  másolt mintákat már összekeverték saját szent szimbólumaikkal: geometrikus és figurális motívumok emberi alakokkal, mitikus lényekkel, madarakkal, ősi szentélyekkel (ahogy már megszoktuk) és gyakran szerepel a központi részen egy hajó. Azért feltételezem, hogy nagyon régi hajó, mivel a tradicionális szimbólumok nem hígulnak fel oly könnyen, csak amikor elkezdődik a morális válság és megérkeznek a turisták.

 

Az egymillió éves hajózást én is örömmel el tudom fogadni. Az indonéz szigetek között is ide-oda, néhanap maratoni távon is evezgettek a mega kövekért.  A szomszéd köve mindig zöldebb.      

 

           

Előzmény: Schenouda (20832)