egy hazafi Creative Commons License 2024.06.16 -4 2 26

"a nagyobb baj, hogy akárki kerülne a minelnöki székben az ellenzékiek közül, a következő eredmények lennének 1 szempillantás alatt oda:

- külhoni magyarok megtagadása

- nagyfokú privatizálás külföldieknek, köztük országoknak is

- nagyarányú munkanélküliég visszaalakulása

- migráció beengedése

- gender beengedése

- rezsicsöki megszűntetése

- fontos beruházások megállítása

- Ukrajna támogatása pénzzel fegyverrel

- egyházak visszaszorítása

- nem dolgozós családok mértéktelen támogatása

- mezőgazdaság erejének jelentős csökkentése"

 

1. A külhoni magyarokat nem megtagadni vagy elismerni kell, hanem újraegyesíteni őket és az általuk lakott elszakított országrészeinket a magyar anyaországgal, visszajuttatva őket annak biztonságába és így együttes erővel közös hazánk gazdasági-geopolitikai-demográfiai felemelkedésén munkálkodni.

2. Ha nem tetszik a külföldiek beengedése, akkor talán be kellene fejezni pl. a kínaiak előnyben részesítését, gazdaságunk kiszolgáltatását nekik.

3. Nem lenne munkanélküliség akkor sem, ha valódi patrióta gazdaságpolitikát követő kormányunk lenne, amely megvédi és felfejleszti hazai vállalatainkat, mint pl. Ikarus, Orion, Videoton, Tungsram, Ganz, stb. és akkor nemcsak erre a szánalmas közmunkára lehetne alapozni a műveletlen, tanulatlan, link rétegek ellátását. Apropó: a műveletlenség, tanulatlanság, linkség tömeges jelenségét hogyan akarja megszüntetni az Orbán-kormány?

4. Migrációt, gendert és egyéb hülyeségeket senki normális nem akar beengedni, amit én azzal finomítanék, hogy harmadik világbéli, azaz a muszlim és hasonló országok társadalmi rendszere által veszélyeztetett nőket be kellene fogadni, ha beilleszkednek, családalapítás céljából.

5. A rezsicsökkentés egy átverés. Pont.

6. Fontos beruházások: lásd: 3. pont, azaz a saját gazdaságunkba saját magunknak kellene beruházni, de jelenleg továbbra is az önfelszámolás folyik, amely mellett hazai vállalatainknak esélye sincs élre törni.

7. Jó, ne támogassuk Ukrajnát pénzzel és fegyverrel, mondjuk arra hivatkozva, hogy nekünk is kell, ami van. De Kárpátaljánkra való igényünket is hangoztatni kellene, főleg az ottaniak 1991-es népszavazására hivatkozva. Dehát ehhez Orbán Viktor őnagyszájúságában nincs elég bátorság.

8. Az egyházak ide-oda szorítása teljesen mellékes. Én mondjuk nem részesíteném őket ennyi előnyben; történelmi szerepük alapján nem érdemlik meg.

9. Kik azok a "nem dolgozós családok"? És mi az oka ezen helyzetüknek? És mit jelent az, hogy "mértéktelen", a támogatás tekintetében? Senkit sem szabadna az út szélén hagyni, mindenkin segíteni kell valamilyen mértékben, de szankcionálni, büntetni is határozottan tudni kell. A közember és a legfőbb politika szintjén egyaránt. És az biztos, hogy az orbáni rendszer van olyan korrupt, hogy sok támogatás nem a megfelelő helyre megy.

10. A mezőgazdaság erejét éppenhogy jelentősen csökkenti a Fidesz-kormány, mikor mindenféle külföldi környezetszennyező gyárakat telepít a jó magyar termőföldre, lebetonoz-beépít mindent, amire csak ráteszik a kezüket.

 

"ezek fejében dőlne ide a pénz, amit a sok évig "éhező" ellenzékiek mind ellopnának"

 

Most is dől ide a pénz, csak éppen a Fidesz-KDNP kormány és kedvezményezettjei lopják el tekintélyes részét, hogy belőle urizálhassanak. Ahogy a fenti felsorolásból látható, sokminden értelmesebb dologra lehetne fordítani a pénzeket, mint amire most mennek. Úgyhogy a fideszesek csak ne vádaskodjanak lopással, hanem nézzenek magukba és szégyelljék magukat. És ne nagyképűsködjenek, hogy ebben az országban ők az alfái és omegái minden jótéteménynek, mert itt bizony mehetnének sokkal jobban a dolgok.

Előzmény: nagyanyo5:0 (6)