Paco155 Creative Commons License 2024.06.15 0 0 220474

Sajnos ez az elképzelésed is téves.  A tsb szent de nem azért mert hiszek benne. Hanem mert az a dokumentom azért van leírva és azért úgy van leírva mert ez biztosítja, hogy minden rendben legyen. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne módosítani magán a dokumentumon, szokás is, de általában legalább 25-30 iteráción és ellenőrzésen megy keresztül mire publikálásra kerül, és utána max 1-2 módosítást él meg.  

 

Egy kicsit kitérnék egy másik területre, az én szakmámra. Vannak hasonló akár 40-50 lépésből álló procedúráink amelyeknek minden egyes lépése fontos és még ha azonnal nem is derül ki, hogy kimaradt valami később biztosan gondot okoz. Én ha ilyet kell elvégeznem előveszem az odaillő tsb-t  és annak a pontjait követve végigcsinálom. Mindig előveszem.  A kollégáim eg yrésze mivel ugyanúgy százszor csinálta már mint én nem szokta elővenni hanem mennek a rutin után. Átlagosan minden 9-10 elvégzett feladatsorrol kiderül, hogy valami apróság kimaradt belőle. Az enyémből még soha. 

Mielőtt még arra lyukadnál ki, hogy ez természetes, hiszen nekem eleve sorvezető kell közlöm, hogy ezeknek a tsb-knek a 90 százalékát én írtam. Tehát nem arról van szó, hogy ne tudnám pontosan, hogy mit kell csinálni, és milyen sorrendben. Azt viszont tudom, hogy bárki kihagyhat bármilyen apróságot ha nem a tsb-t követi pontról pontra. Én is.  

 

Hogy egy másik példát is hozzak. Nem véletlenül létezik a repülésben a checklist. Minden esetben végigmennek rajta. Pedig feltételezhetően az a pilóta tud repülni, és valószínűleg több száz felszállást és leszállást is megcsinált már. Mégis előveszi a ts-t és végigmegy rajta.

 

 

"mas meg tudja.(nem a droid ) .DE TE megakarod gyozni..

itt a hiba.  "

Nem. Egyrészt nem tudja hanem leszarja. Nagy különbség. A hiba meg ott van hogy a "nemdroid" meg akar győzni engem arról, hogy "jóvanazúgy". Miközben a sárga földig szégyellné magát ha ugyanezt a régi tanárának kellene elmondania.

Én értem, hogy idő, pénz és egyéb spórolási okokból egy csomó dolgot  leszartok, és abban is biztos vagyok hogy nagyon kevés jut ebből vissza hozzátok.  De ne akard már megmagyarázni, hogy annak úgy kell lennie. 

 

 

"mindegyA . 

amig ertelmes mederben megy a -szakmai - vita.. benne vagyok. 

dehogy egy topik tarsat idezzek.. >>  Hitkérdésekben nem vagyok kompetens. ""   :)) "

 

Az idézet előtt elhangzott egy olyan mondat hogy "én azt hittem".  Jelen esetben viszont a hitet csak te hoztad elő. 

 

Előzmény: cam aro (220442)