_LaJoS_ Creative Commons License 2000.05.29 0 0 16
mi lenne még egy géppel? meg is kettőződnél, hogy használni tudd? :o)

Ha arra gondolok, hogy a végén már alig bírtam ülni, na meg az utolsó buszt is alig értem el (gyalogolhattam volna, vagy másfél órát...), akkor egy kicsit hosszú volt a felvezető. Ha más szempontok szerint nézem, akkor 15 percnél azért jóval hosszabbra volt szükség. Szerintem ahhoz, hogy be lehessen mutatni egy család történetét (mert azért ez csak burkoltan dokumentumfilm), be kell mutatni, hogy honnan is indultak. A szeszfőzde, a különféle gondok, amik majd az Ádám utcai jelenetében úgymond kicsúcsosodtak.
Egy másik dolog, amit többektől hallottam, hogy sok volt benne a szerelmi (szex?) jelenet. Ezzel hellyel-közzel egyetértek, de azért azt látni kell, hogy generációról generációra hogyan csökken annak menyisége (ami persze nem feltétlenül a kort ábrázolja :o)), hanem egy kialakuló bizonytalanság- és félelemérzést, ami jelentésben a filmhez igenis hozzátesz. (ld. erdei jelenet).
A halivúdi stílust nem igazán értem, szerintem onnan nem ilyen filmek jönnek. A jó amerikai filmek általában nem halivúdiak...

Előzmény: maplesyrup (15)